Zamjenica veleposlanice Kraljevine Norveške u BiH posjetila gradonačelnika Brčkog dr. Antu Domića

0
249

BRČKO, 16.10.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić razgovarao je jučer u Gradskoj vijećnici sa zamjenicom veleposlanice Kraljevine Norveške u BiH gospođom Anne Havnor o uspješnoj realizaciji više zajedničkih projekata.

Dr. Domić zahvalio je ovom prigodom na pruženoj potpori i projektima koji su realizirani u Brčko distriktu BiH u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške kako od strane Vlade tako i nevladinog sektora.

Tema razgovora bila i mogućnost proširenja suradnje na važnim pitanjima koja se tiču Brčko distrikta BiH. Naime, zajednička suradnja odvijala se na projektima kao što su nabava spasilačkog čamca, kao i peći i ogrjeva za stanovnike sa poplavljenih područja, te na projektu “Pomirenje među mladima u Brčko distriktu BiH”.

Norveška narodna pomoć također je na području Brčko distrikta kontinuirano provodila aktivnosti humanitarnog deminiranja od 2004. godine, a u 2015. godini planirano je deminirati 297.554 četvornih metara minski zagađene površine u Donjem Rahiću za koje je većim dijelom sredstva osigurala Vlada Švicarske.

Tijekom sastanka također je istaknuto da je Vlada Kraljevine Norveške financirala prošlogodišnju obnovu Omladinskog kluba u Vučilovcu, u okviru UN-ovog programa za ublažavanje posljedica od poplava. Još jedan od financiranih projekata u kojem su sudjelovale entitetske te pravosudne strukture Brčko distrikta BiH jeste „Procesuiranje mržnje: prema usvajanju i implementaciji najboljih standarda i praksi Europske unije u borbi protiv krivičnih djela počinjenih iz mržnje u Bosni i Hercegovini“.

Prigodom nastupne posjete zamjenica Norveške veleposlanice u BiH zahvalila je gradonačelniku na prijemu, a razgovarano je i o mogućnostima proširenja dosadašnje suradnje, budućim projektima te drugim važnim pitanjima koja se tiču Brčko distrikta BiH.

/bdcentral.net/

Komentiraj