Skupština usvojila izmjene Zakona o Proračunu Brčko distrikta BiH

0
368

15.10.2015. Zastupnici  Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su na jučerašnjem zasjedanju Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Proračunu Brčko distrikta BiH po žurnom postupku.

„Izmjena postojećeg Zakona bila je nužna uvažavajući činjenicu da je donesena presuda na temelju apelacije na Odluku o usvojenom Proračunu za 2015. godinu kako bi nakon objave iste u ‚Službenom glasniku Brčko distrikta BiH‘ mogli uspostaviti funkcioniranje sustava i donošenje odluke o privremenom financiranju“, izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Komentirajući navode upućene od strane predstavnika opozicije, on je također istaknuo da je upravo ono što rade podnositelji apelacije rušenje ugleda i temelja Brčko distrikta BiH. „Vlada je bila prinuđena mijenjati Zakon kako bi odluka o privremenom financiranju mogla biti donesena, u slučaju da oni koji su usvajanje Proračuna opstruirali prošli puta to ponovno ne učine. Sada se čeka da presuda bude objavljena u ‚Službenom glasniku Brčko distrikta BiH‘ kako bismo imali zakonski temelj za stavljanje Proračuna ponovno na usvajanje. U slučaju da se nađemo u situaciji da nas ponovno blokiraju, onda ćemo donijeti odluku o privremenom financiranju i završiti ovu fiskalnu godinu, a kontinuirano ćemo sazivati sjednice Skupštine kako bismo stvorili pretpostavke da oni koji su jako bolesni čim ozdrave dođu i da se pristupi tom usvajanju. Sinoć smo imali zanimljivu situaciju gdje je klub HSS-a opravdao izostanak, ali su se pojavili čim je Zakon usvojen. To je već postala neka vrsta igrokaza“, prokomentirao je dr. Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Prema njegovim riječima, nakon potvrđivanja proračuna za 2015. godinu slijedi rebalans za ovu godinu, a paralelno s tim priprema se i slanje proračuna za 2016. godinu u skupštinsku proceduru.

Na jučerašnjem 62. redovitom zasjedanju Skupštine Brčko distrikta BiH usvojeno je također i više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa kao i Odluka o izdvajanju novčanih sredstava za radnike bivše tvornice obuće „Izbor“ koji su 1992. godine ostali bez posla.

Nakon usvajanja ove Odluke zasjedanje Skupštine je okončano, a nastavak sjednice  je zakazan za 28. listopada tekuće godine.

/bdcentral.net/

Comments are closed.