Brčko distrikt BiH dobitnik vrijednog međunarodnog priznanja za poslovnu atraktivnost

0
393

16.10.2015. Europska poslovna skupština (Europe Business Assembly), čije je sjedište u Oxfordu (Velika Britanija), u okviru programa „Najbolje poslovne destinacije“ (The Prime Business Destination) dodijelila je Brčko distriktu Bosne i Hercegovine posebno priznanje u vidu zastave i certifikata za poslovnu atraktivnost.

Priznanje je dodijeljeno u okviru manifestacije Noć europskih nagrada (European Awards Night), održane 12. listopada 2015. godine u francuskom gradu Cannes.

Ova nagrada predstavlja veliko priznanje Distriktu na međunarodnom planu zbog činjenice da ukazuje međunarodnim poslovnim investitorima na status regije sa značajnim investicijskim mogućnostima uz umjereni rizik za investiranje. Ujedno je to pozitivan signal za strane investitore da je Brčko distrikt BiH veoma atraktivna destinacija za ulaganje. Priznanje je posebice važno zbog činjenice da je Brčko distrikt BiH svrstan među najuspješnije regije i regionalne kompanije u svijetu koje su dobitnici priznanja Europske poslovne skupštine.

Na marginama Foruma izaslanstvo Brčko distrikta BiH je održalo nekoliko bilateralnih sastanaka s predstavnicima kompanija i regija oko mogućnosti poslovne suradnje u budućnosti. Kao rezultat ovih razgovora najavljeni su posjeti izaslanstava iz određenih zemalja u narednom razdoblju kako bi se sagledale mogućnosti konkretizacije poslovne suradnje s Brčko distriktom BiH.

 /bdcentral.net/

Comments are closed.

Više vijesti