VELIKA POTPORA HNS-u/HDZ-u BIH STIGLA IZ GORNJEG ZOVIKA I OKOLNIH MJESTA

0
582

Predsjednik dr. Anto Domić danas je u prepunoj dvorani Doma Gornji Zovik predstavio kandidatkinje i kandidate s liste Hrvatske demokratske zajednice za Opće izbore u BiH 2022. godine, a u sastavuTea Ružić – kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Ankica Gudeljević – kandidatinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH,  Delfa Dejanović – kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Ivo Filipović – kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Gudeljević je tijekom javne tribine govorila o značaju Općih izbora u BiH za Brčko distrikt, te izlasku na izbore 2.listopada 2022. godine. 

“Vrlo je bitno da imamo svoje predstavnike, koji će znati zastupati interese Brčko distrikta. Kao Hrvatica borit ću se za prava Hrvata koja im pripadaju, koja su im ustavom zagarantirana kao konstitutivnom narodu”, poručila je Gudeljević.

Obraćajući se skupu kandidat Filipović uvjeren je u dobre izborne rezultate ovdašnjih kandidatkinja i kandidata. “Sigurno ćemo polučiti značajne rezultate kada je u pitanju Brčko distrikt i vjerujem da će biti veliki odziv na izborima. Kao ratni zapovjetnik moram reći da osjećam i problematiku branitelja jer sam svakodnevno u komunikaciji s njima, te mi je uistinu drago kada vidim ovdje veliki broj braniteljske populacije”, istaknuo je Filipović.

 

Poseban osvrt na današnji skup dala je kandidatkinja Dejanović prisjećajući se svojih početaka u politici. “ Budući da se 18 godina bavim politikom, upravo cijelo to razdoblje dolazim u Gornji Zovik, mogu reći da poznajem skoro sve ljude ovog kraja. Današnja posjećenost je upravo pokazala naš odnos prema mještanima ovoga kraja, ali i njihov odnos prema nama”, poručila je Dejanović, te naglasila da apsolutno vjeruje u pobjedu Borjane Krišto, kandidatkinje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

S obzirom da je predizborna kampanja na polovici svoje putanja pitali smo kandidatkinju Ružić o dojmu dosadašnjih predizbornih aktivnosti, uključujući i današnje. Kaže da je dojam od početka kampanje pozitivan i da premašuje očekivanja. “Mislim da smo uspjeli motivirati hrvatski narod na ovim prostorima o važnosti glasovanja, te su sada možda malo svjesniji važnosti Općih izbora, odnosno da nisu manje važni od Lokalnih izbora. O tome svjedoče dosadašnje posjete predizbornim skupovima, uključujući i Gornji Zovik gdje je danas uistinu bilo mnogo mladih ljudi, trudnica i djece”, kazala je Ružićeva.

Predizborna kampanja nastavlja se u utorak, 20. rujna 2022. godine u Seonjacima.

Comments are closed.