PREDIZBORNI SKUP U SEONJACIMA: BORJANA KRIŠTO JE IZBOR I GLAS HRVATA

0
496

Hrvatska demokratska zajednica BiH, Organizacija za Brčko distrikt BiH, večeras je velikim skupom nastavila predizbornu kampanju u Seonjacima. Kao što je predsjednik dr. Anto Domić naglasio, skup je organiziran na temeljima koje su sagradili branitelji 108. Pješačke brigade Hrvatskog vijeća obrane tijekom Domovinskog rata, ali i  svega onoga što je HDZ kao stranka radila u proteklih 30 godina.

„ Planiramo nastaviti našu političku borbu za jednakopravnost Hrvata i uspostave pune konsitutivnosti naroda na prostoru BiH jer samo tako možemo ostati i opstati kao ravnopravan narod u BiH,“ rekao je dr. Domić, te predstavio kandidatkinje i kandidate s liste HDZ -HNS iz Brčko distrikta u sastavu:

  • Tea Ružić – kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH
  • Ankica Gudeljević – kandidatinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH,  
  • Delfa Dejanović – kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH
  • Ivo Filipović – kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Tijekom obraćanja skupu u prepunoj dvorani Filipović se prisjetio svih branitelja HVO-a, zahvalivši im se na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu. U poruci o važnosti izlaska na Opće izbore naglasio je da se samo zajedničkim snagama može očuvati identitet hrvatskog naroda.

„Da nije bilo branitelja mi danas ne bismo bili ovdje. Želim se zahvaliti svim učesnicima Domovinskog rata i sastava 108. Pješačke brigade HVO-a , te upuititi poruku građanima hrvatske nacionalnosti da izađu na izbore i da daju potporu listi HNS-a jer ćemo samo na takav način nastaviti kontinuitet zaštite hrvatskog čovjeka na prostoru BiH“, poručio je Filipović.

Inspirativan govor imala je i kandidatkinja Dejanović pojasnivši zbog čega treba glasovati za Borjanu Krišto, zajedničku kandidatkinju HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH: „Izbor gospođe Borjane Krišto je prije svega važan jer će ona sigurno biti izbor Hrvata u BiH i samo na taj način možemo graditi BiH po mjeri sva tri naroda i ostalih koji žive u BiH. Krišto je izbor hrvatskoga naroda u BiH i ona će kao članica Predsjedništva BiH biti glas Hrvata u BiH kakvu BiH vidimo i kakvu želimo.“

Comments are closed.