U nedjelju tradicionalni Uskršnji domjenak HDZ-a u Brčkom

0
245

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić najavio je tradicionalni Uskršnji domjenak koji će biti upriličen u nedjelju 03. travnja s početkom od 17.00 sati u Napretkovom domu u Brčkom.

U izjavi medijima dr. Domić je istaknuo da svečani domjenak već tradicionalno priređuju sve sastavnice: Mladež, Zajednica žena “Kraljica Katarina Kosača” i seniori, a pozvani su članovi, simpatizeri kao i prijatelji stranke te svi ljudi dobre volje da svojim prisustvom uljepšaju ovaj događaj.

Na domjenku, pored druženja, bit će upriličena i prezentacija tradicionalnih jela Hrvata ovog kraja, praćena adekvatnim programom uz učešće i nastupe Hrvatskih kulturno-umjetničkih društava.

„Ovo je način da se međusobno sretnemo i da naš najveći blagdan Uskrs na primjeren način proslavimo i obilježimo, zajedno sa svima onima koji su uz HDZ i koji u politici HDZ-a prepoznaju snagu da rješava životne probleme“, kazao je dr. Domić.

On je također naveo da je „HDZ demokršćanska stranka i naše katoličke vrijednosti su utkane u sve naše stranačke dokumente. Bez katoličke vjere HDZ ne bi bio politička stranka koja je sada. Fundament politike HDZ-a jeste kršćanstvo, demokracija i poštovanje svih drugih ljudskih vrijednosti, koje su zasnovane na obitelji i međusobnom poštovanju”.

Povodom ovogodišnjeg domjenka, Mladež HDZ-a ponovo je odlučila da osmisli nešto novo, te će biti upriličena kreativna radionica, u sklopu koje će najmlađi moći da naslikaju motive Uskrsa i da učestvuju u maloj „tucijadi“.

„Povodom Uskrsnih blagdana Mladež HDZ-a je u jednom pozitivnom duhu djelovala i humanitarno, organizirali smo i podijelili preko 100 paketa po temeljnim ograncima na području Brčko distrikta u namjeri da obiđemo stare i nemoćne koji su bili doista obradovani tim našim gestom. Osim toga, na sami Uskrs, nakon svečanih misnih slavlja u svim crkvama, naša Mladež dijelila je pisanice“, izjavila je Jelena Nikić, dopredsjednica Odbora HDZ-a BiH u Brčkom i dopredsjednica Mladeži.

Komentiraj