Gradonačelnik dr. Domić primio zamjenika šefa Misije OSCE-a u BiH Alexandera Chuplygina

0
320

25.2.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta  BiH dr. Anto Domić, primio je  danas u Gradskoj vijećnici zamjenika šefa Misije OSCE-a u BiH Alexandera Cuplygina i šefa Ureda  OSCE-a u Brčko distriktu Gianpiera Granchellia.

Tijekom sastanka razgovarano je o budućoj suradnji kao i o pitanjima koja se tiču aktualne političke situacije u Brčkom.

„Danas smo imali prigodu razmijeniti mišljenja koji je pravi put da naša suradnja u budućnosti bude još bolja i učinkovitija. Nezaboravan je doprinos OSCE-a na zajedničkim projektima koji idu u pravcu demokratiziranja našega društva, otklanjanja mržnje, uspostavljanja tolerancije, rodne ravnopravnosti i borbe protiv nasilja u društvu i obitelji”, izjavio je nakon prijama gradonačelnik dr. Domić.

Sa točke gledišta aktualnog trenutka u Brčkom gradonačelnik je također pojasnio razloge u vezi aktualne krize te izrazio očekivanje da će u bliskoj budućnosti izvršna i zakonodavna vlast i institucije Brčko distrikta profunkcionirati.

Dodajući da će otklanjanjem tih prepreka biti nastavljeno  realiziranje  preuzetih obveza iz europskog puta kao i  obveza  na području Distrikta.

“Ono što ohrabruje jeste da je OSCE opredijeljen da i dalje pomaže institucijama Brčko distrikta da one svoj kapacitet jačaju i razvijaju civilno društvo koje će onda biti još tolerantnije nego što je to do sada bilo”, naglasio je gradonačelnik Domić.

Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH Alexander Cuplygin je izrazio nadu da će dosadašnja uspješna suradnja sa institucijama Distrikta biti nastavljena posebno na polju obrazovanja.

„Podržavat ćemo  i dalje Odjel za obrazovanje Brčko distrikta,  naročito u njihovim pokušajima da uspostave  bazu podataka  zakonodavstva na polju obrazovanja, te gradonačlnika  koji nastoji razriješiti trenutna pitanja koja se događaju na polju obrazovanja“, istaknuo je Cuplygin.

On je na kraju pohvalio napore Vlade Brčko distrikta BiH na realizaciji  projekata vezanih za rodnu ravnopravnost, kao i ulogu Vlade u kreiranju akcijskog plana za  integraciju Roma.

Nakon sastanka s gradonačelnikom predstavnike OSCE-a u BiH primio je i dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

Komentiraj