Gradonačelnik dr. Domić sudjelovao na proslavi svetkovine i blagoslovu nove kapele i groblja u Donjoj Skakavi

0
325

5.5.2016. Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt sudjelovao je danas na proslavi svetkovine Uzašašća Gospodina Našega u Donjoj Skakavi gdje je blagoslovljeno novo groblje i grobljanska kapela. Misi je predsjedavao i novo groblje blagoslovio vrhbosanski nadbiskup, uzoriti kardinal Vinko Puljić.

“Blagoslovili smo groblje i kapelicu, simbolično uz svetkovinu Kristovog Uzašašća na nebu. Da podsjetimo sve, iako ćemo u zemlju leći, tu nećemo ostati i svi ćemo jednog dana uskrsnuti. Mi se radujemo da ćemo nakon ovozemaljskog hoda poći na onaj svijet puni nade i pouzdanja u Božiju ljubav”, poručio je vrhbosanski nadbiskup uzoriti kardinal Vinko Puljić.

“Jedan od krupnih problema na prostoru Brčko distrikta jesu groblja i mezarja. Kao gradonačelnik Brčko distrikta protekle godine intenzivno sam radio sa predstavnicima crkvene vlasti kako bismo riješili to pitanje. Danas ovdje u Poljacima svjedočimo završetku jednog velikog posla. Brčko distrikt je osigurao zemljište i izdvojio financijska sredstva da se izgradi ova kapela i pripremi prostor kako bi se mještani ove dvije župe, Dubrava i Poljaka, mogli ukopavati na svom mjesnom groblju”, kazao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH koji je pred kraj svečanog misnog slavlja kardinalu Puljić uručio prigodan dar.

U izjavi za medije dr. Domić također je dodao da je za ove namjene ukupno izdvojeno blizu 300.000 KM proračunskih sredstava, kao i da je u proceduri postupak dodjele zemljišta za groblja i mezarja koja će se provesti po specijalnoj pogodbi gdje je vrijednost tog zemljišta u iznosu oko milijun KM. On je najavio da će kao gradonačelnik Brčko distrikta predložiti Skupštini da se to zemljište dodijeli vjerskim zajednicama na korištenje bez naknade kako bi se to goruće pitanje stanovnika Brčko distrikta moglo dugoročno riješiti.

Tijekom današnje svečanosti koja je u zajedničkoj organizaciji Župe Poljaci i Župe Dubrave te mjesnih zajednica Poljaci i Donja Skakava iskazana je posebna zahvalnost gradonačelniku Brčko distrikta BiH dr. Anti Domiću i zastupniku u Skupštini Brčko distrikta Ivi Filipoviću za nemjerljiv doprinos i svaku vrstu potpore u etapama realizacije ovog projekta, a od strane župnika i članova građevinskog odbora.

Komentiraj