Upriličen tradicionalni Uskršnji domjenak HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt

0
385

3.4.2016. Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličila je jučer u poslijepodnevnim satima u Napretkovom domu tradicionalni domjenak povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.

“Povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, kao što običaj i tradicija nalažu HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt svake godine na mladi Uskrs upriliči domjenak za svoje članove, simpatizere i sve ljude dobre volje. Ovo je prigoda da se u jednoj opuštenoj atmosferi još više zbližimo i pokažemo svoje zajedništvo”, kazao je dr. Anto Domić, predsjednik HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt BiH i uputio riječi dobrodošlice.

Uz brojne goste koji su došli, bila je to prigoda prisjećanja na tradicionalne običaje kod Hrvata u ovome kraju, kao i degustiranje tradicionalne hrane koja se priprema u vrijeme i tijekom Uskrsa, te prikazivanje pisanica.

U programu su nastupila hrvatska kulturno-umjetnička društva iz Bijele, Zovika i Skakave, a pored svih aktivnosti koje su i ranije priređivane, ove godine Mladež HDZ-a je osmislila mini tucijadu te jedan vid kreativne radionice gdje su oni najmlađi bili posebice istaknuti i najvidljiviji.

Comments are closed.