Svečano otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta BiH

0
446

17.2.2016. U brčanskom naselju Gluhakovac danas je svečano otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta čiju je izgradnju financirala EU sa 3.500.000 eura i Vlada Brčko distrikta BiH u iznosu 1.500.000 eura.

U novoizgrađenom objektu, čija ukupna površina prelazi 9.500 četvornih metara, bit će smještene brojne agencije, Služba za poslove sa strancima i Granična policija koje se bave sigurnosnim pitanjima te će biti olakšana i unaprijeđena koordinacija relevantnih sigurnosnih struktura nadležnih za sigurnost svih građana.

Na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade obratio se šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, voditelj Odjela za suradnju Izaslanstva Europske unije u BiH Melvin Asin, i gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. Prisustvovao je i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Bruce Berton kao i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu te brojni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH kao i pravosudnih tijela i sigurnosnih službi Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić je podsjetio da je od administrativnih priprema do današnjeg svečanog otvaranja proteklo tri godine, te da je preostalo da se urade pristupni putevi, uredi dvorište i opreme prostorije, za što će sredstva biti osigurana iz proračuna Distrikta.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je da na putu BiH ka članstvu u EU, policija ima značajnu ulogu te iskazao zadovoljstvo što je ova policijska agencija dobila bolje uvjete za rad.

Šef Odjela za suradnju Izaslanstva Europske unije u BiH Melvin Asin je istaknuo da je ovaj projekat uspješno okončan, zahvaljujući zajedničkom naporu svih koji su bili angažirani.

Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu je naglasila da je UNDP bio partner nadležnim organima Brčko distrikta i EU u realizaciji projekta, ističući da je nova zgrada Policije izgrađena za manje od godinu dana.

Čestitke za uspješan završetak projekta nadležnima je uputio prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt Bruce Berton, koji se nakon svečanosti sastao s čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta u prostorijama Gradske vijećnice.

Komentiraj