Brčko distrikt BiH sjedište Organizacije za europsko javno pravo (EPLO) u BiH

0
389

12.2.2016. Predsjednik Organizacije za europsko javno pravo (EPLO) prof. dr. Spyridon Flogaitis i veleposlanik Grčke u BiH Karolos Gadis sastali su se danas s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem u prostorijama Gradske vijećnice te ga izvijestili da postoji odluka državnog ministarstva da Brčko distrikt BiH bude sjedište ove međunarodne organizacije u BiH.

Na sastanku je iskazana zahvalnost gradonačelniku za dosadašnju potporu u obnavljanju suradnje Organizacije za europsko javno pravo s Vladom Brčko distrikta BiH.

Prof. Spyridon Flogaitis, ravnatelj Europske organizacije za javno pravo, zahvalio je na povjerenju koje im je ukazano i zaključio da je ono opravdano te istaknuo da će ova značajna institucija raditi za potrebe lokalne uprave po najvišim europskim standardima.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić naglasio je da je iznimno važno što su se i kroz institucije Distrikta uspjele osigurati sve potrebne suglasnosti za nastavak suradnje s EPLO-om. Naime, ova organizacija je veoma značajna jer radi na unapređenju i širenju znanja u vezi s europskim javnim pravom uključujući i usporedno javno pravo, pravo koje se odnosi na zaštitu ljudskih prava, životne okoline i uopće radi na promoviranju javnog prava kao europske stečevine. Organizacija podržava znanstvene i edukativne aktivnosti u smislu izgradnje institucija i osiguranja pomoći demokratskim institucijama u europskim zemljama i svijetu te promovira suradnju s drugim institucijama i tijelima i može doprinijeti procesu približavanja Bosne i Hercegovine europskim i euroatlantskim integracijama.

Već početkom mjeseca ožujka dogovoren je naredni sastanak na kojem će biti dogovoreni daljnji koraci djelovanja na unapređenju suradnje u budućnosti po svim navedenim pitanjima.

Comments are closed.