Puštena u promet prometnica Klanac – Rosulje

0
384

24.5.2016. Danas su u nazočnosti građana i drugih članova Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić zajedno s predstavnicima mjesnih zajednica Klanac i Rosulje svečano otvorili novoizgrađenu ulicu Klanac – Rosulje u Mjesnoj zajednici Klanac.

Građani mjesnih zajednica Klanac i Rosulje uputili su zahvalnost Vladi Brčko distrikta BiH za realizaciju ovog kapitalnog projekta vrijednog 450.000 KM.

Gradonačelnik dr. Domić naveo je da je ova ulica iznimno važna zbog povezivanja velikih gradskih naselja Klanca i Kolobare, ali i drugih naselja u centru grada. Izgradnja prometnice, koja je duga 330 metara i široka 18 metara, počela je u studenome prošle godine, a povezuje brčanske mjesne zajednice Klanac, Rosulje, Kolobaru i centar grada.

 „Uvažavajući činjenicu da smo prije tri godine riješili prostor na kojem se sada nalazi tržni centar, izgradnjom ove ceste i drugim građevinama Klanac dobiva sasvim drugačiji i moderan izgled. Ujedno, ovo je jedna od završnih faza urbanizacije naselja Klanac“, rekao je dr. Domić i dodao da je Vlada Brčko distrikta BiH do sada uložila mnogo sredstava u infrastrukturu podsjećajući na projekt glavnog cjevovoda.

Član Upravnoga odbora Mjesne zajednice Klanac Minka Zahirović podsjetila je da su mještani navedenih naselja veoma dugo čekali na izgradnju ulice kao i da su i ove godine uputili nekoliko amandmana na prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH u vezi s realizacijom značajnih infrastrukturnih projekata.

Comments are closed.