Vlada Brčko distrikta održala 100. izvanrednu sjednicu

0
348

10.12.2015. Na današnjem zasjedanju Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Prijedlog proračuna Brčko distrikta za 2016. godinu, kao i prijedlog Odluke o privremenom financiranju odjela i institucija Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1.1.2016. godine do usvajanja proračuna Brčko distrikta za 2016. godinu.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je istaknuo da je ovaj proračun uravnotežen u iznosu od 196,500.000 KM kao i da će biti predmet javnih rasprava koje će biti uskoro organizirane.

“U njemu su osigurana sredstva za plaće u svim institucijama Distrikta, za financiranje ili sufinanciranje svih socijalnih programa, kao što su socijalna i jednokratna pomoć, dječiji doplatak, kao i za poticaje u poljoprivredi i gospodarstvu. U proračunu za 2016. godinu planirana su sredstva za isplatu posljednje tranše stare devizne štednje s obzirom na to da će u travnju naredne godine po ovom osnovu biti isplaćeno oko 11 milijuna KM čime će stara devizna štednja u potpunosti biti izmirena”, rekao je  gradonačelnik Domić.

Prema njegovim riječima prioriteti u proračunu za 2016. godinu bit će osiguravanje sredstava za poboljšanje stanja u obrazovanju i zdravstvu, a planirani kapitalni proračun je 14 milijuna KM.

Na današnjoj sjednici usvojen je i zaključak o formiranju tročlanog povjerenstva koje će predložiti ujednačavanje plaća po odjelima i institucijama radnicima koji obavljaju iste poslove.

Gradonačelnik je također pojasnio da su članovi Vlade danas prihvatili Odluku o privremenom financiranju za prvi kvartal 2016. godine imajući u vidu da proračun za fiskalnu 2016.godinu neće biti na vrijeme usvojen.

Na 100. izvanrednoj sjednici članovi Vlade razmatrali su i Odluku o odobravanju besplatnog korištenja klizališta na športskim terenima “Blatuša” Brčko za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Brčko distrikta BiH.

Comments are closed.