Završena izgradnja dijela vodovoda u Ulicama

0
328

5.2.2016. U Ulicama kod Brčkog danas je na upotrebu predana dionica novoizgrađene vodovodne mreže u duljini od 2.500 metara čija je izgradnja financirana sredstvima državnog Fonda za povratak u iznosu od 150.000 KM.

Predstojnik Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja u Vladi Brčko distrikta BiH Rifet Mujanović pojasnio je da su ukupna sredstva s državne razine iznosila 200.000 KM te da će i preostali dio od 50.000 KM biti usmjeren u ovu mjesnu zajednicu. Prema njegovim riječima dio sredstava morat će se osigurati u proračunu Brčko distrikta BiH kako bismo završili  projekt i predali ga na upravljanje javnom komunalnom poduzeću.

Član Vlade Brčko distrikta BiH Tomislav Stjepanović dodaje da je u pitanju značajan doprinos u rješavanju primarnih životnih pitanja što se tiče stanovnika ovog povratničkog naselja.

Ovom događaju prisustvovao je v. d. ravnatelja Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka kao i članovi nadzornog tima uime Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Ivo Filipović.

Komentiraj