Otkrivena Spomen ploča palim braniteljima – Ivanu, Josipu i Francoisu u Ulicama

0
120

Danas smo povodom velike svetkovine „Svi Sveti”, nakon svete mise, zapalili svijeće i položili vijenac na Spomen ploči, svečano otkrivenoj na groblju u Ulicama u čast i sjećanje na tri mlada hrvatska branitelja dragovoljca: Ivana Lovrića iz Gorica, Josipa Ljevara iz Sanskog Mosta i Francoisa Rouleta iz Francuske koji su se u Domovinskom ratu borili i u obrani zemlje izgubili svoje živote.

Dopredsjednik Ivo Filipović, inače ratni zapovjednik 108. Pješačke brigade HVO-a podsjetio je da se naših branitelja moramo uvijek iznova sjećati, kroz ovakve događaje, te pozdravio inicijative građana koje ostavljaju vidljivo obilježje na sjećanje hrvatskih branitelja.

„ Svi ćemo od danas, a posebno uoči  „Svih svetih“, kod Spomen ploče moći upaliti svijeće i pomoliti se za ove heroje, jer je to najviše što možemo učiniti za njih“, poručio je Filipović.

Spomen ploča je nastala na inicijativu Ilije i Renate Lukić, te dijela branitelja iz povratničkih mjesta Distrikta, uz financijsku potporu Vlade Brčko distrikta BiH i potporu Udruga proisteklih iz Domovinskog rata 108. Pješačke brigade HVO-a Ravne – Brčko.

 

Komentiraj