Blagdan Svih svetih: Prisjećamo se svih poginulih i umrlih branitelja Hrvatskog vijeća obrane

0
93

Povodom svetkovine Svih svetih danas smo se prisjetili poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata kod spomen obilježja na više mjesta Brčko distrikta BiH, kako bismo im zahvalili na njihovoj žrtvi za domovinu i pomolili se za njihove duše.

Izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom Antom Domićem, nakon opijela i molitve, zapalilo je svijeće i položilo vijence kod spomenika u Dubravama, Boderištu i u Brčkom.

„Blagdan Svih svetih je prigoda da se prisjetimo svih naših umrlih i poginulih branitelja, koji imaju posebno mjesto u našim mislima. Upravo njima dugujemo zahvalnost za ovaj mir i naš život koji provodimo na zemlji, kao i za ovo obilato blagostanje ili naše bogatstvo koje imamo u Distriktu. Da nije bilo njih da obrane ovaj prostor i sačuvaju opstojnost hrvatskog naroda ne bismo mogli uspostavljati suživot sa drugima koji ovdje dijelimo. Branitelji su dali svoj život; vjerovali su u ljubav i snagu čovjeka da može prevazići zlo koje se zadesilo. Stoga, danas smo došli da im odamo počast i pomolimo se dragom Bogu za spas njihove duše, ali isto tako da iz toga, iz njihove pogibije iščitamo i oprez za naše ponašanje u svakodnevnom životu kako bismo izbjegli situacije koje su dovele do stradanja. U tom kontekstu je naša zahvalnost prema poginulim i umrlim i svim živim braniteljima velika i neizmjerna“, poručio je dr. Domić, te dodao da se kultura sjećanja na sve branitelje treba njegovati kroz ovakve događaje, ali i svakodnevne edukativne dijaloge, posebno kod mladih naraštaja, o ratu kao jednom velikom zlu koje nikom nije donijelo ništa dobro.

Na koncu, Ivo Anđelović  u ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata 108. HVO Pješačke brigade naglasio je da za stradanje branitelja i civila u Ulicama i Boderištu još uvijek nitko nije odgovarao.

Komentiraj