Obilježili smo 1. ožujka Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine – Domovina koju trebamo graditi za budućnost naše djece

Prisjećamo se dana kada su stanovnici donijeli odluku da BiH nastavi funkcionirati kao samostalna suverena država...
0
295

U povodu 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, izaslanstvo HDZ-a BiH, Organizacije za Brčko disitrikt na čelu s predsjednikom dr. Antom Domićem, dogradonačelnikom Brčkog, položilo je cvijeće i vijence kod spomenika palim braniteljima HVO-a i Armije RBiH.

Diljem domovine, pa tako i u Brčko distriktu BiH, Dan neovisnosti BiH obilježen je svečano, temeljen na idejama zajedništva i višestoljetne simbioze različitosti kulturnih, vjerskih i nacionalnih grupa koje koegzistiraju pod sloganom „jedni s drugima”.

U svom obraćanju predsjednik Domić ukazao je na važnost obilježavanja ovog datuma koji svjedoči o trenutku prošlosti kada je naša zemlja voljom njezinih građana postala neovisna i suverena država.

Dogradonačelnik i predsjednik dr. Anto Domić i gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić

„Prisjećamo se dana kada su stanovnici donijeli odluku da BiH nastavi funkcionirati kao samostalna suverena država u kojoj žive tri ravnopravna naroda, uključujući i nacionalne manjine i svi drugi koji je doživljavaju kao svoju domovinu. BiH je sada složenija država od onog trenutka kada smo se referendumom izjašnjavali o njezinoj neovisnosti i samostalnosti, ali se duboko nadam da ćemo naći dovoljno snage i mudrosti da je ustrojimo na način kako svi želimo i kako će svi u njoj uživati i svi je doživjeti kao svoju domovinu, odnosno da je gradimo za dobrobit naše djece koja trebaju ovdje ostati i ostati“, poručio je dr. Domić.

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH i potpredsjednik Ivo Filipović

 

Izaslanstvo HDZ-a BiH, Organizacije za Brčko distrikta

Nakon polaganja vijenaca i molitvenog obreda upriličena je svečana akademija u Domu kulture.

Comments are closed.