Dr. Anto Domić prisustvovao tradicionalnoj manifestaciji 14. Zovička večer u Beču

0
342

16.1.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić prisustvovao je proteklog vikenda na tradicionalnoj manifestaciji 14. Zovička večer, koja je održana 16. siječnja u Beču.

Pozdravljajući sve nazočne goste gradonačelnik je zahvalio na pozivu i srdačnoj dobrodošlici.

„Drago mi je da večeras mogu biti ovdje s vama, da se zajednički družimo i evociramo sjećanje na našu kulturu, običaje i tradiciju koju i ovdje baštinimo. Ovo što večeras vidim dobro se radi i to treba nastaviti. Hvale je vrijedno i želim čestitati organizatorima ove manifestacije na svemu što čine da se Hrvati ma gdje bili osjećaju svoji na svome. Ipak, najljepše je kada dođete kući i da tamo možemo isto tako stvoriti dobre uvjete za život, a našom mudrošću i nastojanjima stvorit ćemo uvjete da to tako i ostane i da kod kuće budemo svoji na svome“, kazao je dr. Domić pozdravljajući sve goste četrnaestog po redu zovičkog sijela u Beču.

Gradonačelnik dr. Anto Domić također je podsjetio da se svake godine održava tradicionalno Zovičko ljeto na području Brčkog naglašavajući potrebu da se održi ta veza i ono što je još važnije – da mladi ne zaboravljaju svoje korijene, dodajući kako se nada da će sličnih druženja biti i ubuduće.

Comments are closed.