Otvoren Klub novinara Bosanska Posavina u Brčko distriktu BiH

0
337

14.7.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić zajedno s predstavnicima Udruge BH novinari i Klubom novinara Bosanska Posavina prisustvovao je današnjoj svečanosti povodom otvaranja Kluba novinara čije su prostorije smještene na Trgu mladih u Brčko distriktu BiH, a služe za okupljanje i pomoć svim novinarima koji djeluju na području Posavine, kao i novinarima iz okruženja.

Novinarski klub Bosanska Posavina djelovat će kao organizacijska jedinica udruge s ciljem promoviranja prava i interesa novinara i drugih medijskih zaposlenika te poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik dr. Anto Domić izrazio je zadovoljstvo što Brčko ima dobru medijsku pokrivenost dodajući da onda i nije čudo što ima i jedan ovakav klub koji će okupljati i pomagati novinarima. On je izrazio nadu da će Klub potaknuti i druge medijske djelatnike koji nisu članovi Udruge BH novinari da se učlane te na taj način ojačaju svoj status.

Pored gradonačelnika pozdravne govore imali su i Borka Rudić, generalna tajnica Udruge BH novinari, Marko Divković, predsjednik Udruge, i Admir Kadrić, predsjednik Kluba novinara Bosanska Posavina.

Predsjednik Udruge BH novinari Marko Divković ovom je prigodom pozvao novinare u Brčkom i cijeloj Posavini da svojim djelovanjem štite slobodu javne riječi, koja je u posljednje vrijeme sve češće ugrožena.

„Klub novinara Bosanska Posavina je, nakon Banja Luke i Mostara, treći otvoreni klub u BiH od ukupno šest koliko će ih biti do konca godine“, precizirala je u svom obraćanju glavna tajnica Udruge Borka Rudić.

Predsjednik Kluba Admir Kadrić naglasio je da Klub novinara treba doprinijeti aktivnijem djelovanju novinara i medijskih zaposlenika s ciljem osnaživanja novinarske zajednice i jačanju kredibiliteta novinarstva. Otvorenje Kluba novinara i debatu financijski je podržalo Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u BiH.

Komentiraj