Obilježena 32. Obljetnica HDZ-a BiH u Brčkom

0
351

Prigodnim polaganjem vijenaca na spomeniku palim braniteljima Druge bojne 108. HVO Pješačke brigade u Gornjem Zoviku Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Distrikt Brčko započela je obilježavanje svoje obljetnice zajedništva i djelovanja na dobrobit hrvatskoga čovjeka. Nakon molitve opijela i polaganja vijenaca zajedničko stranačko okupljanje nastavljeno je na Planinarskom domu sv. Bernard.

„Kroz cijelu povijest svog postojanja HDZ BIH ovdje u Distriktu Brčko nositelj je i promicatelj vrijednosti hrvatskoga naroda, suživota sa drugima i izgradnje tolerantnog društva u kojemu ima mjesta za sve”, poručio je dr.Anto Domić, predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt.

“Ovo obilježavanje neće imati široku protokolarnu aktivnost naprosto ovo je druženje najodanijih članova i simpatizera, koji rade za hrvatski narod kroz Hrvatsku demokratsku zajednicu, koji su bili uz hrvatski narod i HDZ kad je bilo najteže i najkompliciranije i tako će i ostati ubuduće, a ovdje smo došli izmoliti opijelo i položiti vijenac da se prisjetimo i naših branitelja koji su omogućili da mi kao politička stranka i kao narod možemo živjeti u miru, slozi i slobodi na ovom našem prekrasnom brčanskom prostoru“, dodao je dr. Anto Domić.

HDZ BiH kao politička stranka koju je stvorio hrvatski narod se u prvom planu brine o interesima i potrebama hrvatskoga naroda na način da  se Hrvati zajedno sa drugima bore za isti prostor i pomažu izgradnju našega društva, naših sredina i da svima bude dobro, ne samo Hrvatima nego i svima drugima koji ovdje žive, ali ni Hrvatima ne smije biti lošije nego drugima. To je model koji smo uspostavili i koji dosta dobro funkcionira.

U svojem govoru pored lokalnih dužnosnika i kandidata s liste za predstojeće Opće izbore u BIH predsjednik dr. Domić pozdravio je i sve prisutne goste, i to: Matu Lončara, predsjednika Mladeži HDZ-a BiH i kandidata za Federalni parlament BIH, Miju Krešića, zamjenika ministra odbrane BIH te nositelja liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH iz izborne jedinice 515 (Brčko, Tuzla, Posavina), potom Miju Matanovića aktualnog zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BIH te nositelja liste za Federalni parlament (Brčko,Posavina), Marijana Klaića aktualnog zastupnika u Parlamentu FBIH, Matu Matijevića predsjedavajućeg Gradskog vijeća grada Srebrenika te im zahvalio na dolasku.
Pozdravi su upućeni i našim članicama, Ankici Gudeljević ministrici civilnih poslova BIH te Delfi Dejanović zastupnici u Parlamentu FBIH.

Comments are closed.