Izgrađen glavni transportni cjevovod: Gradonačelnik s članovima Vlade posjetio radilište kod vodotornja Vrankićka

0
334

18.4.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić posjetio je danas s dogradonačelnikom Esedom Kadrićem, predstojnikom resornog Odjela za komunalne poslove Emirom Krakom i još nekoliko članova Vlade radilište na magistralnom cjevovodu kod vodotornja „Vrankićka“, za čiju je izgradnju iz proračuna Brčko distrikta BiH izdvojeno oko 3 milijuna konvertibilnih maraka.

„Nakon višestrukog pucanja cjevovoda i dugogodišnjih poteškoća u vezi s tim napokon smo u mandatu ove Vlade uspjeli riješiti imovinskopravne odnose, isprojektirati, isfinancirati i izgraditi suvremeni transportni cjevovod. Danas smo došli na radilište da utvrdimo ovu jednu međufazu. Cjevovod je spojen na vodotoranj, ima još posla da se trasa dovede u red, ali ono što je najvažnije jeste da je novi transportni cjevovod izgrađen i da je ova Vlada riješila jedan veliki problem za stanovnike Brčko distrikta BiH“, izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Odgovarajući na upite novinara on je također potvrdio da je vrijednost ukupne investicije oko tri milijuna konvertibilnih maraka koja su u potpunosti isfinancirana iz proračunskih sredstava.

„Izvođač radova je Javno poduzeće ‚Komunalno Brčko‘, koje je angažiralo svoju operativu, te na neki način sva sredstva opet ostaju ovdje u Brčkom, a ovako smo pomogli i javno komunalno poduzeće čime vrijednost ovog projekta dobiva na značaju“, dodao je gradonačelnik Domić.

Voditelj radilišta Mijo Lovrić podsjetio je da je izgradnja cjevovoda duljine oko 4  kilometra trajala 120 radnih dana.

„Cijevi su napravljene od najmodernijih  materijala koji se koriste u Europi i dozvoljeni tlak u cijevima tri puta je veći od sadašnjega eksploatacijskoga tlaka, a rok jamstva za cijevi je 50 godina“, precizirao je Lovrić.

Komentiraj