Novogodišnji prijam gradonačelnika

0
238

28.12.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i  predsjednik Skupštine Đorđa Kojić priredili su, povodom okončanja još jedne poslovne godine, tradicionalni novogodišnji prijam. Na svečanosti koja je upriličena u Hotelu “Jelena” nazočili su predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, neovisnih institucija i nevladinog sektora kao i vjerski velikodostojnici, te ostali predstavnici političkog, gospodarskog, kulturnog i športskog života Brčko distrikta BiH.

Predstavnici vlasti Distrikta prisutnim zvanicama poželjeli su sretne i uspješne nastupajuće blagdane, a proteklu 2015. ocijenili su kao veoma tešku godinu.

U svojemu obraćanju gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić je kazao da je prioda da ovu staru godinu ispratimo i da jedni drugima poželimo puno bolju i uspješniju sljedeću godinu. “Ovo druženje nije ni zamišljeno kao podnošenja izvješća, godinu na izmaku svatko od nas cijenit će prema nekim svojim parametrima što je tu dobro, a što nije dobro učinjeno. Ovo je druženje da se vidimo i na neki način još više zbližimo, razmijenimo poglede i viđenja na različite situacije kako bismo uz novu energiju započeli godinu i krenuli u nove radne pobjede“, poručio je gradonačelnik Domić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Đorđa Kojić je iskazao zadovoljstvo zbog broja prisutnih uzvanica kazavši da mu je drago što se na današnjem prijamu okupio veliki broj ljudi.

„Čini mi se do sada na prijamima nije bilo ovoliko ljudi i to mi je prevenstveno drago. Kada je u pitanju sumiranje rezultata rada tijekom 2015. godine, kazao bih da nisam najzadovoljniji kada je u pitanju rad Skupštine“, ocijenio je Kojić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

Prigodnim riječima svečanom skupu obratio se i Adem Ribić, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

Komentiraj