Upriličen tradicionalni Božićni prijam Hrvatskoga kulturnoga društva „Napredak“ u Brčkom

0
361

28.12.2015. U prigodi obilježavanja katoličkoga Božića, a u organizaciji Hrvatskoga kulturnoga društva „Napredak“ Podružnica za Brčko distrikt BiH, Katoličke Crkve Brčanskoga dekanata te hrvatskih dužnosnika izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti sinoć je u predvečernjim satima u Napretkovom domu u Brčkom  priređen  tradicionalni prijam.

Prisutnima je, prigodom obraćanja, sretne i uspješne predstojeće blagdane poželio predsjednik HKD „Napredak“ u Brčkom dr. Anto Basić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dekan Brčanskoga dekanata Veselko Župarić.

Na svečanom domjenku  okupile su se uzvanice i gosti iz vjerskoga, kulturnoga, političkoga i javnoga života Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Predsjednik HKD „Napredak“ dr. Anto Basić je poručio da ga doista čini sretnim večerašnje druženje okupljenih u različitosti na ovom božićnom prijamu. „Družit ćemo se večeras i radost Božića, naše zadovoljstvo skupa podijeliti kao građani Brčko distrikta i to je jedino ispravno ovdje u našem gradu“, poručio je Basić i zahvalio svima koji su odvojili vrijeme i došli da podijele radost Božića s HKD „Napredak“ Brčko.

„Posebna je čast da se večeras ovdje možemo družiti s pripadnicima iz drugih vjerskih zajednica i dužnosnicima iz drugih naroda koje smo ugostili povodom Božića, našega najradosnijega blagdana. To predstavlja odraz poštovanja jednih prema drugima u vrijeme kada svi širimo duh ljubavi,pozitivne energije,  međusobnoga poštovanja i želimo svima sreću, zdravlje, dobro raspoloženje, mir, slogu i prosperitet.

Nadam se da ćemo i u budućnosti ovakve događaje održavati, jer je to jedini način i pravi put da se međusobno zbližimo i da razvijamo duh prijateljstva, suradnje, razumijevanja i tolerancije“, poručio je gradonačelnik Domić.

„Božić je blagdan radosti, blagdan darivanja, ali isto tako i blagdan nade. Moja poruka večeras ovdje jeste da svi postanemo više ljudi jedni za druge i jedni prema drugima“ , naglasio je u svojem govoru dekan Brčanskoga dekanata velečasni Veselko Župarić.

Comments are closed.