Ministrica civilnih poslova BiH nazočila Europskom tjednu športa u Brčkom

0
1046

Povodom manifestacije „Europski tjedan športa“ u Brčkom je upriličen program susreta gradonačelnika Brčko distrikta, Siniše Milića sa ministricom civilnih poslova, Ankicom Gudeljević.

Susret je počeo sastankom kojemu su nazočili i  dogradonačelnik Distrikta Brčko, dr. Anto Domić te predstojnik ureda ministrice Gudeljević, Davor Bošnjak. Tema sastanka je obuhvatila različite aspekte suradnje Distrikta i Ministarstva.

Nakon radnog sastanka izaslanstvo Distrikta i Ministarstva civilnih poslova se uputilo ka Trgu mladih gdje su upriličene aktivnosti u povodu „Europskog tjedna športa“. Jedna od aktivnosti je i izložba športskih eksponata veleposlanika Borisa Vrhovca i sportaša Brčko distrikta. Tom prigodom su mladi sportaši različitih kategorija promovirali svoje klubove i aktivnosti.

Moto ovogodišnjeg tjedna športa je „Budi aktivan“, a  sa ciljem poticanja što šire javnosti o značaju fizičkih aktivnosti ne samo jednom godišnje nego tijekom cijele godine. Šport nije, niti smije biti, privilegija odabranih. Svaki čovjek može i treba naći svoj način za očuvanje tjelesnog zdravlja čak i kada pomisli da je to nemoguće.

Organizator svih aktivnosti je Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu Brčko distrikta BiH u suradnji sa Uredom gradonačelnika Distrikta i Ministarstvom civilnih poslova BiH, te uz potporu Europske unije.

Comments are closed.