Gradonačelnik uručio diplome brčanskim ekonomistima

0
384

9.5.2016. Na Ekonomskom fakultetu u Brčkom prigodom dodjele diploma za 50 diplomiranih ekonomista, mastera znanosti i magistra ekonomskih znanosti upriličena je svečana promocija uz nazočnost gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Ante Domića koji je ovim studentima uručio diplome.

Ovo je treća godina kako u svojstvu gradonačelnika nazoči dodjeli diploma svršenim studentima ekonomije podsjetio je  gradonačelnik dr. Domić i dodao kako Ekonomski fakultet u Brčkom ima posebnu  poziciju u društvu i veoma je važan za razvoj našega grada.

„Diplomirani ekonomisti koji su danas dobili diplome su ljudi koji će u bliskoj budućnosti upravljati ovim gradom, svim gospodarskim tijekovima i njima treba dati prigodu da se pokažu i dokažu, naglasio je gradonačelnik Domić. Gradonačelnik je uz čestitke svim bivšim studentima istaknuo osobit značaj ovog dana te iskazao čast što se nalazi među diplomcima koji postaju stručnjaci ekonomske struke.

Prema riječima dekana Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđana Lalića Ekonomski fakultet ove godine obilježava 40 godina postojanja, 55 godina visokog obrazovanja i preko 120 godina ekonomske misli,  ističući da je misija ovog fakulteta da se broj studenata poveća, a posebno na master studije.

Branko Krsmanović profesor i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu je kazao da je uvjek posebno zadovoljstvo prisustvovati promociji svršenih diplomaca jer je društvo bogatije za pedeset ekonomista – akademskih građana i istaknuo  da vjeruje kako su znanja koja studenti stječu na ovom fakultetu dovoljno dobra i atraktivna za tržište rada te izrazio nadu u skorašnju organizaciju i  trećeg  ciklusa studija na tri  ekonomska fakluteta, i to područja- Pale, Bijeljina i Brčko, ističe Krsmanović.

Comments are closed.