Reakcija predsjednika dr. Ante Domić ispred brčanskog HDZ-a : Roditelji OŠ Gornja Skakava nisu protiv učiteljice Bošnjakinje, već protiv otpuštanja Hrvatice

0
275

Dogradonačelnik Brčko distrikta, predsjednik brčanskog HDZ-a i dopredsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine dr. Anto Domić oglasio se povodom  reakcija pojedinih dužnosnika , izazvanih pismom roditelja učenika trećeg razreda OŠ Gornja Skakava.

U pismu je izneseno nezadovoljstvo roditelja što njihovoj djeci od drugog polugodišta predaje učiteljica iz reda bošnjačkog naroda, umjesto dosadašnje učiteljice  Hrvatice. Poručio je da mu je nejasno zašto predsjednik Skupštine iznosi stav da se vlast ne smije ucjenjivati.

„Postavlja se pitanje tko je vlast u Brčko distriktu? Roditelji učenika, ne samo iz Gornje Skakave, nego i iz drugih sredina očekuju od predsjednika Skupštine da pojasni zašto bošnjačku djecu u Maoči, Rahiću, Palanci, Brki isključivo uče učitelji i učiteljice bošnjačke nacionalnosti na bosanskom jeziku”, kazao je Domić, napomenuvši da se roditelji OŠ Gornja Skakave nisu protivili učiteljici Bošnjakinji, već otpuštanja Hrvatice koja je ovu djecu učila u prvom polugodištu nastavne 2016/2017 godine.

On je kazao da je nova učiteljica, Bošnjakinja, fiktivno prijavljena na prostoru Brčko distrikta i dolazi iz susjedne općine. „Pozivanje na Zakon koji je nestatutaran koji je u skupštinsku proceduru pustio predsjednik Skupštine, ne daje za pravo da se prijeti kaznenim prijavama i zastrašuje jedan narod.  Nije primjereno da kao predsjednik Skupštine prijeti stanovnicima Brčkog  bilo kakvim kaznenim prijavama“, rekao je Domić.

Na pitanje o kojim se točno prijetnjama radi odgovrorio je: „Ukoliko pogledate portale koji su objavljali konferenciju za tisak predsjednika Skupštine, izričito je zaprijetio roditeljima koji su najavili bojkot nastave, da će biti kazneno progonjeni, što je nedopustivo u demokratskom svijetu“.

On je poručio svim roditeljima da se ne plaše prijetnji i da trebaju istrajati na pravima da im se djeca obrazuju na način na koji žele. “Kao dogradonačelnik inzistirat ću da se ova nepravda ispravi i nacionalna struktura zaposlenih u obrazovanju ispoštuje“, zaključio je dr. Domić.

/Radio Brčko/

Komentiraj