Gradonačelnik obradovao mališane na Odjelu pedijatrije u brčanskoj Bolnici i štićenike Centra za mentalno zdravlje

0
347

24.12.2015. U susret novogodišnjim blagdanima gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić družio se danas sa mališanima iz Odjela pedijatrije u brčanskoj Bolnici i uručio im paketiće.

Drugi današnji posjet gradonačelnika upriličen je Centru za mentalno zdravlje, gdje se također družio sa štićenicima i razmjenjivao poklone, a oduševljenja zbog njegovog posjeta nije nedostajalo.

Ovom prigodom podijelio je oko tridesetak paketića na Odjelu pedijatrije, i ugodno se iznenadio vedrom dočeku koji su priredili, a tako i djeca iz Centra za mentalno zdravlje poklonivši mu zahvalnicu za posjetu i potporu koju je dao tijekom izgradnje ove ustanove.

“Danas smo došli da posjetimo djecu koja su zatečena na liječenju na Odjelu Pedijatrije u bolnici. Malo smo porazgovarali s roditeljima i djecom i podijelili im prigodne darove u povodu završetka godine te nadolazećih blagdana. Također sam kratko porazgovarao s djelatnicima uprave ove ustanove i upoznao se sa aktualnom situacijom ovdje. Drago mi je da su se djeca obradovala darovima i nadam se da će brzo otići kući i da će nastaviti bezbrižno djetinjstvo”, poručio je gradonačelnik Domić.

On je također dodao da je Centar za mentalno zdravlje uistinu učinio jedan revolucionarni preokret u pristupu i pomoći liječenja djece sa potrebama ističući da je dosta učinjeno u smislu da se destigmatiziraju takvi ljudi i takva djeca.

“S druge strane tamo uistinu dobijaju adekvatnu stručnu pomoć koja im omogućava da se pravodobno počnu osposobljavati za samostalan život“, izjavio je dr. Domić tijekom obilaska.

Voditeljica Centra za mentalno zdravlje dr. Zlata Paprić je napomenula da ovakve posjete mnogo znače jer je to tradicija gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

“Moram priznati da posebno znači što je to i ove kao i prethodnih godina dr. Anto Domić, koji je svojevremeno dao izuzetnu potporu u izgradnji ovog objekta”, naglasila je dr. Paprić.

Komentiraj