Dr. Domić službeno proglasio otvorenom dvodnevnu konferenciju „DANI ZDRAVLJA“ u Brčkom

0
383

Konferencija “DANI ZDRAVLJA” u Brčkom se održava po prvi puta i to u organizaciji Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH, a uz tehničku potporu Udruge građana “Beba više”.

Ovom prigodom, otvorivši dvodnevnu konferenciju dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH je istaknuo: “Očekujemo da ćemo doći do određenih odgovora koje bi mogli primijeniti u otklanjanju nedostataka koje svakako imamo u našem zdravstvenom sustavu i kako bi zdravstvena usluga bila što kvalitetnija, učinkovitija i jeftinija.”

Cilj konferencije je predstavljanje dostignuća u oblasti medicine i zdravstvene zaštite, kao i usvajanja znanja, smjernica i strategija koje će doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sustava u Brčko distriktu BiH. Ovom prigodom predstavljeni su i renomirani klinički centri te njihove suvremene metode liječenje i to Kliničko bolnički centar „Sestre Milosrdnice“ iz Zagreba, Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje iz Beograda, UKC Tuzla te Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr. Miroslav Zotović“ Banja Luka.

Dogradonačelnik Domić sudjelovao je i u panel diskusiji pod nazivom: “Unaprjeđenje zdravstvene zaštite u Brčko distriktu BiH” gdje je skupa s gostujućim predavačima razgovarano o potencijalno mogućim načinima poboljšanja zdravstvene zaštite u Brčkom.

Comments are closed.