Predsjednik dr. Čović u Brčkom poručio: Nikakve izmjene izbornog zakona ne mogu utjecati na volju hrvatskog naroda

0
100

U Brčkom je jučer boravio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH dr. Dragan Čović zajedno sa svojim izaslanicima, dopredsjednicama HDZ-a BiH Darijanom Filipović i Lidijom Bradarom. Cilj posjete je bio radni sastanak s predstavnicima Organizacije HDZ-a BiH za Brčko distrikt, članovima Odbora, predsjednicima temeljnih ogranaka, Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” i Mladeži HDZ BiH.

U ime domaćina izaslanstvo su o poziciji vlasti i gorućim pitanjima Hrvata ovoga kraja upoznali: predsjednik dr. Anto Domić, njegov zamjenik Ivo Filipović, predsjednica Zajednice žena Ankica Franjić, predsjednica Mladeži i članica Predsjedništva HDZ-a BiH Tea Ružić, te zastupnica u Zastupničkom domu FBiH Delfa Dejanović, koja je govorila o trenutnoj situaciju u Parlamentu FBiH.

“Što se tiče Hrvata Brčko distrikta razgovarali smo o predstojećim događajima u smislu izbora za lokalnu razinu i ono što planiramo uraditi ovdje. Također, informirali smo našega predsjednika i njegovo izaslanstvo o stanju i funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta, te o ulozi Hrvata i dužnosnika iz reda hrvatskog naroda koji su ovoga časa isključivo iz Hrvatske demokratske zajednice, ali i o svim drugim temama koje su za nas specifične. Ovo je jedna uobičajena posjeta koju predsjednik često obavlja, što je znak naše međusobne suradnje i poštovanja”, rekao je dr. Domić.

U svom obraćanju predsjednik dr. Čović iskazao je svoje zadovoljstvo što je ponovno u Brčkom s prijateljima i što je mogao razgovarati o svim aktualnim temama, uključujući i predstojeće lokalne izbore.

“Tu sam da čujemo kako mi možemo pomoći s viših razina vlasti. Primarno mislim na razinu Bosne i Hercegovine, ali i sve što smo radili kad je u pitanju Republika Hrvatska i naš interes za još bolju suradnju. Bilo kakve izmjene u izbornom zakonu ne mogu utjecati bitno na volju hrvatskog naroda u Brčko distriktu i ja sam siguran da će Hrvatska demokratska zajednica sa svojim partnerima opet postići jedan izvrstan rezultat”, kazao je dr. Čović.

Na pitanje novinara o tome može li se  očekivati da u Brčko distriktu sa svojim specifičnostima budu primijenjen način glasovanja i brojanja glasova u skladu s novim izbornim pravilima dr. Čović kaže: “Ono što me posebno veseli, čak i ako bude ogledni primjer i mogućnost da sagledamo neki novi koncept organiziranja izbora za četiri godine i da ove godine provjerimo neku od destinacija, da to bude i ovdje. Siguran sam da je naša dobra organiziranost upravo ovdje u Brčko distriktu. Ono što radimo kao stranka je osigurati mir i prosperitet na ovim prostorima, da svi oni koji su davno ili u zadnje vrijeme otišli odavdje iz različitih nesigurnosti prepoznaju da nema ljepšeg mjesta za živjeti od ovog prostora. Na nama koji vodimo politiku je da to prakticiramo”.

Dopredsjednica HDZ-a BiH i aktualna predsjednica FBiH Lidija Bradara ovom prigodom je izjavila kako je sastanku prethodila njezina posjeta zovičkom kraju kako bi razgovarala s tamošnjim mještanima i s dužnosnicima iz Brčkog distrikta. “Mislim da Brčko kao i svi dijelovi Bosne i Hercegovine imaju budućnost i perspektivu jer trebamo podržati jedni druge u svemu što radimo”, poručila je Bradara.

U svom obraćanju dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH  izrazila je svoje zadovoljstvo komunikacijom između vrha stranke s temeljnim ograncima stranke o svim važnim temama i izazovima s kojim se suočavaju Hrvati ovdje. “Razgovarali smo i o projektima koji su važni za Brčko distrikt i pomoći svih razina vlasti koji mogu doprinijeti Hrvatima, ali i svim žiteljima Brčko distrikta. Naravno da smo mi sa svih razina HDZ-a zainteresirani da u Brčkom bude što kvalitetniji život svakog građanina, te da se poštuju kolektivna i nacionalna prava koja postoje u našoj politici”, istaknula je dopredsjednica Filipović.

Nazočnim gostima obratila se i predsjednica naše Mladeži Tea Ružić, ne krijući svoje zadovoljstvo što su zajedno s predsjednikom dr. Čovićem u Brčko stigle predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara i zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH Darijana Filipović.

“Smatram da je to izraziti vjetar u leđa pred ove izbore. Izbori su raspisani i ono što je najvažnije jest da krećemo u jednu utrku koja će početi vrlo brzo. Bit će veoma izazovno, ali ono što je najvažnije mi ćemo se boriti, naravno, do kraja i sigurna sam polučiti dobre rezultate. Želim zahvaliti ovim putem predsjedniku što uvijek vodi računa o našoj Organizaciji za Brčko distrikt, kako kroz Predsjedništvo tako i kroz stranačku strukturu, te kroz  zastupnicu u Federalnom parlamentu, ali naravno i ministricu civilnih poslova koju smo u prošlom mandatu imali.

 

   

Comments are closed.