Gradonačelnik otvorio Trinaesti LOKOMOTIVA KUP 2015.

0
354

19.12.2015. U organizaciji Rukometnog kluba „Lokomotiva“ Brčko, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH sinoć je u Brčkom počeo 13. Međunarodni rukometni turnir europskih nada za igrače do 16 godina na kojem sudjeluje 39 ekipa, među kojima su reprezentacija Grčke, mađarski ”Vesprem”, slovenačko ”Celje”, ”PPD Zagreb”, kao i omladinski prvaci Srbije ”Novi Beograd” te ekipe iz Danske i Bugarske.

Obraćajući se nazočnima prigodom svečanoga otvaranja ove športske manifestacije, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić zaželio je mladim rukometašima mnogo uspjeha na terenu, ali i da u lijepom druženju steknu poznanstva koja će da prerastu u trajna prijateljstva.

„Ovdje je na neki način tema rukometa ovog prostora i puno dobrih igrača, ali ono što je najvažnije ovim turnirom promičemo vrijednost rukometa i ljubav prema športu kod mlade generacije koja tek stasa.  Nadam se da će prevladavati športski duh i atmosfera kao i na svim budućim turnirima,  i da se sve druge negativnosti koje se ovih dana  pojavljuju u svezi s ovim turnirom ostave u drugi plan“, izjavio je gradonačelnik Domić.

On je također kazao da mu je drago vidjeti pune tribine mladih ljudi koji su došli da se natječu, druže, upoznaju Brčko distrikt, ponesu lijepe uspomene dodajući kako se nada da ništa neće pokvariti njihovo zadovoljstvo zbog boravka ovdje u Brčko distriktu.

Prema riječima predsjednika kluba „Lokomotiva“ i organizacijskog odbora Gorana Vasića, ovogodišnji turnir brojniji je u odnosu na prethodne godine.

„Utakmice su napete, borbene i svi se bore da dođu do najboljeg plasmana u svojim kategorijama, a nagradni fond su pokali i medalje za najbolje ekipe i pojedince“, ističe Vasić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta, a oko 105 utakmice turnira koji će trajati do nedjelje, 20. prosinca igraju se u dvoranama Gimnazije, Ekonomske i Tehničke škole.

Comments are closed.