Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić otvorio 10. Međunarodni sajam pčelarstva, pčelarskih proizvoda i opreme

0
360

8.9.2016. U organizaciji lokalnih udruga pčelara i uz učešće brojnih izlagača iz zemlje i regije danas je na Trgu mladih u Brčkom gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić svečano otvorio 10. Međunarodni sajam pčelarstva, pčelarskih proizvoda i opreme.

Sajam pčelarstva u našem gradu okupio je 54 izlagača koji na štandovima nude med vlastite proizvodnje, ali i brojne druge pčelinje proizvode u namjeri da se građanima daju mogućnosti kupovine kvalitetnog i stručno ocijenjenog meda.

Obraćajući se nazočnima gradonačelnik dr. Anto Domić je istaknuo da je potporu pri organizaciji sajma dala i Vlada Brčko distrikta BiH prepoznajući namjeru pčelara da razvijaju pčelarstvo kao gospodarsku granu.

„U proteklih desetak godina napravili su ogroman iskorak u razvoju ovoga sajma, a svake godine imamo sve bolju posjećenost. Sve je to važno da bi se sajam očuvao, ali i bio prepoznat po značaju u širem okruženju“, rekao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dodajući da se uvode i novi sadržaji kontrole kvalitete meda.

„Ovo je deseti, jubilarni sajam. Ulažemo trud da bude na zadovoljavajućoj razini i mislim da smo to dostigli. Ova je godina bila loša s obzirom na to da ovisimo o vremenskim uvjetima, ali ipak mislim da imamo kvalitetan med ovdje, na području Brčkog“, rekao je predsjednik Udruge pčelara „Matica“, Brčko, Nikola Kerezović.

Deseti Međunarodni sajam meda u Brčkom trajat će tri dana na glavnom brčanskom trgu, gdje građani imaju priliku kupiti najkvalitetniji med.

Comments are closed.