Čestitka prigodom Svjetskog dana učitelja

0
268

5.10.2015. Prigodom Svjetskog dana učitelja svim učiteljima, nastavnicima, profesorima, pedagozima i odgojiteljima u Brčko distriktu BiH čestitku je uputio gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić.

„Poštovani učitelji, nastavnici, profesori, pedagozi i odgojitelji,

nadnevak 5. listopada, koji se u svijetu od 1994. godine obilježava kao Svjetski dan učitelja, prigoda je da vam se zahvalimo na vašem trudu, znanju, ljubavi prema poslu kako bi što uspješnije obavljali vašu plemenitu dužnost, i strpljenju kojega ulažete kako bi naša djeca i mladi usvojili potrebna znanja i vještine kao temelje za sigurnu i sretnu budućnost.

Na Svjetski dan učitelja, posvećen društvenoj djelatnosti koja ima odgovornu ulogu u determiniranju ukupnog razvitka čovječanstva, slavimo vašu centralnu ulogu u postizanju kvalitetnog obrazovanja za svu djecu. Cilj obrazovanja nije jednostavno naučiti djecu kako zaraditi u životu, nego izvući određene vrijednosti i potencijale kako bi dijete razvilo karakter koji će ga naučiti da živi iskreno, slobodno i okruženo ljubavlju.

Nadam da ćete i ubuduće uspješno raditi jedan od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova koji izravno utječe na našu budućnost i da ćemo zajednički doprinijeti cilju kojemu svi težimo, a to je obrazovni sustav sa zadovoljnom djecom i mladeži, zadovoljnim roditeljima i zadovoljnim nastavnim osobljem i da uistinu postanemo društvo znanja“, poručio je gradonačelnik Domić i uputio srdačne čestitke.

U povodu Svjetskog dana učitelja Odjel za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH pripremio je niz aktivnosti na obilježavanju ovog značajnog datuma, jednog od najznačajnijih dana u programu UNESCO-a. Centralna manifestacija bit će upriličena večeras, na sam Dan učitelja, kada će s početkom u 18.00 sati u Domu kulture biti upriličena Svečana akademija kao priznanje onima koji su cijeli svoj život utkali u obrazovanje generacija mladih ljudi.

/bdcentral.net/

Komentiraj