[ U Brčkom održan prvi dvodnevni seminar u organizaciji ALUMNI KLUBA V. Generacije PA HDZ BiH ]

0
352

– IZAZOVI BIH NA PUTU EU – tema je dvodnevnog seminara koji je održan 5 i 6 svibnja u konferencijskoj dvorani hotela Jelena u Brčkom, u organizaciji Političke akademija HDZ BIH i ALUMNI KLUBA V. generacije, a uz potporu ZAKLADE KONRAD ADENAUER.

Dvodnevna edukacija pod vodstvom predavača iz Republike Hrvatske, specijalista za provedbu EU projekata dr.sc Mirka Pešića, bila je idealna prigoda da sudionici kroz intenzivnu razmjenu podataka i interakciju doznaju nešto više o potencijalnim mogućnostima koje nam se putem sredstava EU nude, te što je neophodno kako bi se izradio kvalitetan projektni prijedlog koji bi u konačnici mogao sinergijski osigurati dobar rezultat te financiranje projekta.

Fotografija HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt.

Polaznike su na otvorenju seminara pozdravili i ravnateljica PA i predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara, dogradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić kao i  Karsten Dümmel direktor BiH predstavništva Zaklade Konrad Adenauer.

U uvodnom dijelu obraćajući se nazočnima predsjednik dr. Anto Domić istaknuo je specifičnost ove lokalne zajednice kao prostora koji spaja RS i FBiH gdje se našao model koji možda nije idealan ali je funkcionalan za suživot tri konstitutivna naroda i drugih koji žive u Brčko distriktu BiH. „Mislim da je ovaj model poprilično kompatibilan i sa idejom Europske unije, a mi se upravo i nalazimo na granici s EU.“ „Drago mi je da su alumnisti danas ovdje da nastavljaju svoje druženje i nakon Političke akademije, proširujući svoje znanje iz oblasti koje će moći primjenjivati i u budućem životu. Od njih očekujemo kao budućih nositelja političkih funkcija ne samo u Brčko distriktu nego i u ostatku BIH da se kroz ove i slične seminare dobro educiraju, upoznaju sa svim problemima kako bi mogli biti ponosni reprezenti sredina iz kojih dolaze i BIH. Želim da se lijepo osjećate u Brčkom i ugodno družite osim u formalnom dijelu i u onom neformalnom“, rekao je dr. Domić.

Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ BIH pozdravljajući sve nazočne posebno alumniste, naglasila je da je samim osnutkom PA HDZ prepoznat njen značaj za mlade i ambiciozne ljude koji planiraju postati aktivni kreatori buduće politike u našoj BiH, sa svrhom stalnog i sustavnog unaprjeđenja znanja i vještina njezinih polaznika, kao potpunijeg kadrovskog odgovora na trenutne i buduće izazove. Na poseban način istaknula je doprinos i motiviranost Alumni kluba V. generacije za suorganizaciju seminara, pohvalivši I tajnicu ovog Alumni kluba iz Brčkog Teu Ružić, koja je ujedno i moderatorica seminara rekavši da je ona svakako jedan od primjera u kojima se ogleda značaj PA.

Svakako da je istaknuta i činjenica da je Mladež Brčko distrikta ponosna na 5 uspješnih alumnistica s ovog područja.

Alumni klub V. generacije imao je za cilj imao probuditi veću motiviranost preostalih Alumni klubova za uključivanje u društvene procese kao i organiziranje većeg broja događaja ovog karaktera.

Comments are closed.