Prijem kod gradonačelnika za prim. dr. Zlatu Paprić prigodom dodijeljenog priznanja za dostignuća u oblasti kojom se bavi

0
417

7.9.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predstojnica Odjela za zdravstvo i ostale usluge dr. Anđa Nikolić primili su danas u Gradskoj vijećnici prim. dr. Zlatu Paprić, voditeljicu Centra za mentalno zdravlje u Brčko distriktu BiH, prigodom priznanja koje je dr. Paprić dodijelio Europski centar za razvoj za dostignuća u oblasti kojom se bavi.

Priznanje je u ožujku tekuće godine uručio Lars-Gunnar Wigemark, voditelj Izaslanstva EU-a i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, prigodom obilježavanja 16. obljetnice od osnutka Brčko distrikta BiH.

Naime, dr. Zlata Paprić osnivač je Centra za mentalno zdravlje i maksimalno se posvetila razvoju centra prepoznatog ne samo u našoj zemlji i regiji nego i diljem Europe, a što je samo jedan u nizu dokaza kvalitetnog i predanog rada.

„Ovo je naročito vrijedna nagrada jer dolazi od prvog čovjeka Europske unije u BiH i jer se ovakve nagrade dodjeljuju vrlo rijetko, samo za postignute iznimne rezultate. Duboko sam uvjeren da će dr. Paprić nastaviti i dalje raditi kao i do sada te stečeno iskustvo i znanje puno lakše implementirati, a nadam se da ćemo i mi to znati prepoznati, cijeniti i na adekvatan način stimulirati“, izjavio je nakon prijema gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. On je posebice naglasio da je ovo priznanje dokaz da se rad isplati, koliko god to netko primijetio ili ne.

 „Vjerujte mi da na svakoj konferenciji na kojoj budem nazočna istaknem rad dr. Paprić i svih kolega koji su se posebno istaknuli u svojoj branši“, dodala je predstojnica Odjela za zdravstvo dr. Anđa Nikolić.

„Ja bih za ovo priznanje koje sam dobila rekla da je ono namijenjeno kako meni kao voditelju tima Centra za mentalno zdravlje tako i suradnicima s kojima radim proteklih 15 godina. Možda ono ima posebnu simboliku jer je došlo u vrijeme kada obilježavamo 15 godina rada CMZ-a Brčko distrikta BiH“, kazala je prim. dr. Paprić.

Prema njenim riječima Centar za mentalno zdravlje, Brčko, od početka je bio uključen u reformu mentalne zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini.

„On predstavlja primjer noviteta uvedenih u rad, a zbog kvalitetnog rada bio je i predstavnik Bosne i Hercegovine 2014. godine. Aktivni smo i u forumima BiH koji idu prema zemljama jugoistočne Europe, gdje je BiH lider u reformi mentalnoga zdravlja“, ustvrdila je voditeljica CMZ-a u Distriktu prim. dr. Zlata Paprić.

Comments are closed.