Dr. Anto Domić prisustvovao na obilježavanju 21. obljetnice 4. gardijske brigade HVO “Sinovi Posavine”

0
402

BUKOVA GREDA 09.10.2015.g.- Sjećanjem na poginule pripadnike 4. gardijske brigade HVO „Sinovi Posavine”, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, u Bukovoj Gredi, Sv. misom za poginule pripadnike brigade te svečanom akademijom dostojanstveno je obilježena 21. obljetnica osnutka ove proslavljene posavske brigade.

Rođendansko slavlje pripremila je 1. pješačka gardijska pukovnija Oružanih snaga BiH, na kojem su se okupili predstavnici Udruga obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, veterani 4. GBr.

Proslavi obljetnice i ove godine bio je nazočan  načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Anto Jeleč s pripadnicima i časnicima OS BiH, svi zapovjednici 4. GBr „Sinovi Posavine”, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, general bojnik Vlado Džoić, brigadni general Mato Bilonjić i brigadir Ivo Filipović, zatim umirovljeni general HVO-a Đuro Matuzović, generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić, kao i veliki broj uzvanika iz javnog, političkog i kulturnog života ovdašnjih općina i ŽP.

U ime Općine Orašje vijenac su položili i svijeće upalili predsjednica Općinskog vijeća Orašje Jelena Čolić i pomoćnik načelnika opće uprave, branitelja i društvenih djelatnosti Mladen Marković. Bila je ovo još jednom prigoda za zajedničko sjećanje na događaje iz nedavne povijesti u kojima su pripadnici brigade bili svjedoci i aktivni sudionici.

 /Radiopostaja Orašje/

Comments are closed.