Upriličen tradicionalni domjenak povodom Uskrsa

0
508

Jučer  je u prostorijama HKD „Napredak“ Brčko, Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličila tradicionalni prijem prigodom  najvećeg kršćanskog blagdana i uspješnog djelovanja na ovim prostorima. Sve nazočne prigodnim riječima na samome početku pozdravio je predsjednik dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH i čestitajući  svima Uskrs.

„Uskrs je pobjeda života nad smrću, svjetla nad tamom i ovi nam dani ulijevaju nadu da se stvara nova perspektiva i novo doba u kojem ćemo se moći vratiti svakodnevnim običajima nakon dvogodišnje stanke zbog epidemioloških mjera i Covid bolesti. Dolazak na današnji prijem znak je da su Hrvati u Distriktu uz katoličku crkvu skloni baštiniti svoju tradiciju i običaje i sa ovog mjesta šaljemo poruke mira, suživota i zajedništva, da i u ovim turobnim vremenima koračamo naprijed“,  izjavio je dr. Domić te dodao da je brčanski HDZ jedina politička stranka iz reda hrvatskoga naroda u Skupštini Distrikta.

„Stoga nosimo i teret ili dio tereta odgovornosti kao i druge političke stranke za reformske procese koji će nadamo se stvoriti preduvjete za ostanak i povratak ljudi na ove prostore jer se ovdje može dobro živjeti i ovi prostori imaju što za ponuditi, a na nama je da stvorimo takve uvjete“, poručio je dr. Domić.

On je istaknuo da je ovo prigoda međusobnog druženja i da još jedanput evociramo sve ono što nam je drago, važno i karakteristično za hrvatski narod ovoga kraja kako bismo u budućnosti tu tradiciju  još bolje umjeli sačuvati od zaborava.

Uz bogatu trpezu tradicionalnih jela koja je predstavljena upriličen je i prigodni program uz nastup  hrvatskog kulturno- umjetničkog društava iz Bijele.

Comments are closed.