Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH – Mladi su sve više prepoznati kao važan faktor u vlastitim lokalnim zajednicama

0
604

Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH u petak, 11. rujna održalo je redovitu sjednicu u Banja Luci na kojoj je dominantno razgovarano o pripremi za Lokalne izbore u BiH, a posebna pozornost, obzirom na mjesto održavanja sjednice, posvećena je poziciji hrvatskog naroda u Banja Luci i RS-u i drugim mjestima gdje su Hrvati u manjini.

Na samome početku sjednice članove Predsjedništva pozdravili su predsjednik GO HDZ BiH Banja Davor Pranjić, savjetnik dopredsjednika RS-a Pero Josipović i dužnosnica HDZ BiH Marija Rapo, koja je ovu sjednicu ocijenila povijesnom.

“Mladež HDZ BiH adekvatno je zastupljena na preliminarnim kandidacijskim listama za Lokalne izbore te spremna dočekuje izazove koji predstoje” zaključeno je na sjednici u poruku kako je evidentno da su mladi sve više prepoznati kao važan faktor u vlastitim lokalnim zajednicama.

Tijekom sjednice bilo je riječi i o aktivnostima Maldeži HDZ BiH koje su uvelike ograničene uslijed pandemije koronavirusa. Naglašena je uloga članova i članica Mladeži u pomoći stanovništvu u borbi protiv virusa, a upućen je i apel na strogo poštivanje mjera koje donose nadležne institucije.

“Ponosan sam da je član Predsjedništva Mladeži HDZ BiH Goran Pejaković naš kandidat za načelnika, nama jako važne općine kao što je Travnik. Njemu i svim mladim kandidatima čestitam i zelim svu sreću, a Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH će biti na raspolaganju za potrebitu pomoć. Također, dodajem kako smo i posjetom Banja Luci te kroz razgovor s našim ljudima koji tu žive potporu pružili njima u nastojanjima za kvalitetan život i jednakopravnost i na ovim prostorima”, kazao je predsjednik Mikulić nakon sjednice.

Uoči sjednice Predsjedništva Mladeži HDZ BiH predsjednik Mikulić susreo se s dopredsjednikom RS-a i dopredsjednikom HDZ BiH Josipom Jerkovićem gdje je stavljen naglasak na položaj Hrvata u ovom dijelu BiH.

(Mladež HDZ-a BiH)

Komentiraj