Upriličena manifestacija „Noć Skakavčana“ u Gornjoj Skakavi

0
366

7.8.2015. Srdačne pozdrave na svečanom domjenku u Gornjoj Skakavi svim Skakavčankama i Skakavčanima uputio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, predsjednik HDZ-a Organizacije za Brčko distrikt i dopredsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine.

„Drago mi je što se rodila ova ideja da se počnemo okupljati bar jedanput godišnje i u mjesecu kada nas je najviše kod kuće. Vrlo je važno da smo zajedno, da pokažemo da volimo svoj kraj, da volimo svoju Gornju Skakavu, da je nismo zaboravili, da smo tamo gdje jesmo sada privremeno i da ćemo se vratiti kući. Obveza je nas koji smo stalno ovdje da stvorimo takve uvjete da se uistinu možete vratiti svojoj kući, biti ponosni na svoje mjesto i na svoje selo“, kazao je dr. Domić.

Iako je za organizaciju događaja bilo malo vremena broj ljudi koji je došao govori u prilog tomu da je ova ideja dobra i dobrodošla i da je treba u budućnosti gajiti kako bi ovi događaji uistinu bili susreti svih iz dijaspore i nas koji živimo ovdje kako bi zajednički mogli graditi ovaj naš prostor.

„Dosta stvari u Gornjoj Skakavi je do danas urađeno, toga ste svjedoci svi, ali uistinu treba još puno toga poraditi da bismo mogli ovdje ostati i opstati. U tom smislu želim da se dobro družimo, da se provedemo lijepo, da ponesemo lijepe uspomene sa ove večeri i da se do sljedećeg susreta opet možemo zajednički družiti i viđati, a viđat ćemo se i ovih dana. Živjeli i neka vam je sretno druženje, a oni koji se vraćaju natrag, neka im je sretan put“, poručio je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Nakon pozdravnog govora dr. Domića i predsjednika Mjesne zajednice Nike Lamešića koji je u ime organizatora pozdravio prisutne goste, nastupili su i članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Skakava 06“ iz Gornje Skakave, a svečano veselje trajalo je do kasno u noć. Svečnom domjenku prethodila je nogometna utakmica Dijaspora-NK Skakava 98.

Comments are closed.