Dr. Domić boravio na 7. Zavičajnim susretima u Donjem Zoviku

0
412

13.8.2015. Jedan od počasnih gostiju na ovogodišnjim 7. Zavičajnim susretima u Donjem Zoviku koji su održani 13. kolovoza, u sklopu kulturno-zabavne manifestacije Brčansko ljeto- Savski cvijet 2015. bio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik HDZ BiH u Distriktu dr. Anto Domić.

Pozdravljajući sve nazočne on je uputio srdačne pozdrave svećenicima te svima koji su našli vremena da dođu na zavičajne susrete u Donji Zovik koji se organiziraju po sedmi put za redom.

„Zajedničkim snagama u proteklih dvanaest do trinaest godina od Donjeg Zovika napravili smo jedan mali raj na zemlji, i mislim da u njemu svi uživate. Ovime što činite u proteklih sedam godina organizirajući zajedničke susrete zapravo pokazujete kako se voli svoj dom, kako se voli svoj narod, kako se štiti svoja kultura, običaji i svoja vjera. Hvala vam na tome i samo vas bodrim da u tome još ustrajete i da se ovdje viđamo što je moguće češće i da nas bude što je moguće više. Moja zadaća kao gradonačelnika biti će da nastavimo rješavati sve probleme koje imate kako bismo svi zajedno uživali u našem domu. Živjeli!“, kazao je dr. Domić.

Naglašavajući da je Mjesna zajednica Donji Zovik u proteklom vremenu realizirala sve planirane aktivnosti, predsjednik Mato Grgić, također je uputio srdačne pozdrave za sve prisutne goste ističući predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti na čelu s gradonačelnikom Domićem te oce svećenike predvođene župnikom fra Markom Stjepanovićem.

Na tradicionalnoj manifestaciji u našemu kraju prisustvovalo je mnogo ljudi, a narodno veselje trajalo je do kasno u noć. U sklopu bogatog programa nastupile su izvorne grupe te hrvatska kulturno umjetnička društva HKUD „Župa Zovik“, HKUD „Rubina Beč“, HKUD „Napredak Graz“, HKUD „Sava Rajevo selo“, HKUD „Zora Donja Mahala“, a priređen je i ručak za sve goste. Druženju je prethodilo svečano misno slavlje ispred kapele sv. Ante u Donjem Zoviku

Comments are closed.