Počela nastava u brčanskim školama; Gradonačelnik dr. Anto Domić posjetio srednju Ekonomsku školu

0
259

5.9.2016. U svim osnovnim i srednjim školama na području Brčko distrikta BiH prema zacrtanom planu počela je nova, školska 2016./2017. godina.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Boško Stojković boravili su jutros u zajedničkom posjetu srednjoj Ekonomskoj školi, a predstojnik resornog Odjela sa suradnicima posjetio je nakon toga i nekoliko osnovnih odgojno-obrazovnih ustanova na području grada, gdje su se sastali s učenicima, nastavnim osobljem i menadžmentom škole.

U izjavi za novinare gradonačelnik dr. Anto Domić je istaknuo da su ispunjeni svi preduvjeti za uspješan početak nove školske godine. „Imali smo prigodu učenicima i nastavnicima s kojima smo se vidjeli zaželjeti uspješnu novu školsku godinu te sretno i uspješno školovanje. I kroz školsku godinu ćemo pratiti jesu li potrebne još neke intervencije Vlade Brčko distrikta BiH, pa ćemo kao i do sada stvoriti sve pretpostavke da se djeca obrazuju onako kako to propisuju zakon, pedagoški standardi i normativi“, naglasio je gradonačelnik Domić.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Boško Stojković potvrdio je da su osnovni elementi za početak nove školske godine osigurani te da se nada da će sve funkcionirati bez problema. On je posebno istaknuo da je ove godine prvi put broj učenika u osnovnim školama ispod 6.000 te da u Gimnaziju nije upisan jedan kompletan razredni odjel.

Komentiraj