Upriličena javna tribina u Krepšiću

0
567

 

U organizaciji Temeljnog ogranka Krepšić HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt sinoć je organizirana javna tribina na kojoj su predstavljeni kandidati za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 15. studenoga.

U uvodnom dijelu obratio se predsjednik Organizacije HDZ-a dr. Anto Domić ističući da su kandidati s liste susret s žiteljima Krepšića iskoristili da porazgovaraju o aktualnim i važnim pitanjima ali da se dotaklo i mnoštva infrastrukturnih projekata koji su ovdje  riješeni te njihovih daljnjih potreba u budućnosti.

 

Prema njegovim riječima dominantna tema je bila priprema za lokalne izbore u kontekstu trenutačne epidemiološke situacije i načina kako će se pristupiti biračkom mjestu.

Također, velika zabrinutost je iskazana glede uvođenja zabrane prelaska preko granice BiH Hrvatima koji imaju dvojno državljanstvo uz prijetnju kazne jer to predstavlja „direktni atak  na Hrvate u dijaspori da pristupe biračkom mjestu kako bi mogli ostvariti svoje biračko pravo“, naglasio je dr. Domić.

Pored toga, a imajući u vidu svu dosadašnju potporu koju je HDZ BIH u ovome mjestu dobivao i današnji skup je svojevrsna potvrda da ćemo i na ovim izborima ponovno imati veliku potporu žitelja Krepšića jer su u Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH prepoznali političku opciju koja brine o Hrvatima ovoga mjesta i koja je do sada riješila mnoštvo njihovih problema, istaknuto je tijekom sastanka.

“Imaju povjerenje u nas da ćemo i dalje nastaviti rješavati probleme koji su ovdje prisutni kako bismo zadržali ljude na ovom području ali isto tako i da se pripreme projekti za povratak naših ljudi budući da postoje naznake da kod značajnog broja njih postoji spremnost  da investiraju i u tom smislu ćemo u sljedećem izbornom ciklusu osigurati zakonske pretpostavke kao i financijska sredstva za ove namjene”, kazao je dr. Domić.

U kontekstu nadolazećih izbora govorio je i Pero Gudeljević – tajnik HDZ-a BIH u Distriktu, koji obnaša dužnost predstojnika Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu.

„Sastali smo se s našim aktivistima i prezentirali im planove vezano za predstojeće izbore. Krepšić je mjesto koje je u proteklom periodu podržavalo Hrvatsku demokratsku zajednicu BIH, ali se i od strane HDZ-a BIH sukladno mogućnostima predstavnika koji sudjeluju u vlasti uvijek nastojalo pomoći ljudima sa ovog terena. Iz današnjeg razgovora je vidljivo da u velikom dijelu razumiju situaciju u kojoj žive Hrvati i mogućnosti koje ima HDZ BIH što očekujemo i dalje,  a mi ćemo nastaviti da ih pomažemo i uradimo ono što nam predstavlja obvezu i dužnost“, poručio je Gudeljević.

S tribine su upućene poruke  i poziv nazočnima da svoje povjerenje 15. studenoga daju kandidatima s liste HDZ BIH Organizacije za Distrikt Brčko.

 

Comments are closed.