Obilježen blagdan Svih Svetih

0
348

1.11.2014. Izaslanstvo HDZ-a BiH Organizacije u Brčko Distriktu predvođeno predsjednikom dr. Antom Domićem je povodom 1. studenoga – blagdana Svih Svetih položilo vijence i upalilo svijeće na spomen obilježjima poginulim braniteljima u Dubravama, Boderištu i u Brčkom. Kao i proteklih godina na ovakav način, uz predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata 108. pješačke brigade HVO Ravne-Brčko posebno se sjećamo naših poginulih i umrlih branitelja. U programu obilježavanja blagdana uslijedila je molitva opijela kao i sveta misa.

„Blagdan Svih svetih i Dušni dan je vrijeme kada se prisjećamo svih naših mrtvih i na poseban način naših branitelja poginulih u Domovinskom ratu braneći ovaj prostor. To je najmanje što za njih možemo učiniti, da se pomolimo dragom Bogu i da odamo pomen na njihova imena. Također, prilika je da se prisjetimo njihovih života i obitelji. Da oni nisu bili tu i žrtvovali sebe mi sigurno danas ne bismo bili u prigodi da uživamo na ovom prostoru u slobodi koju imamo“, rekao je predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko Distrikt i gradonačelnik Brčkog dr. Anto Domić.

„Udruga obitelji poginulih i nestalih zajedno sa ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata organizirala je Dan sjećanja na naše najmilije, braću, sinove i očeve. Tako i ovdje u Boderištu u jednom ozračju prisjećanja obilježavamo blagdan Svih svetih, a broj prisutnih pokazuje koliko su zahvali onima čija su imena upisana na spomeniku iza nas“, kazao je predsjednik Udruge Stjepan Marčetić podsjećajući na broj žrtava koje su u proteklom ratu stradale za ovaj kraj.

„Mislim da i ovo naše okupljanje je zapravo sjećanje ali  i opomena da se u nekom budućem razdoblju ovakve stvari ne ponove i da živimo svi zajedno na zajedničkom prostoru u duhu tolerancije i mira“, dodao je Marčetić.

Komentiraj