[ Dr. Domić nazočio Danima sjećanja u Posavskoj Mahali kod Odžaka. ]

0
346

Dr. Anto Domić nazočio je danas uz visoko izaslanstvo HDZ-a BIH predvođeno predsjednikom prof.dr. Draganom Čovićem na manifestaciji  Dani sjećanja u Posavskoj Mahali kod Odžaka u organizaciji HKD Napredak Odžak, Udruge “Fra Grga Vilić” i župe Doborskog dekanata. Ove godine održava se 21. manifestacija “Dani sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja”. Cjelokupni program, održava se od 18. – 28. svibnja te je ispunjen vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima.

U sklopu manifestacije “Dani sjećanja 2017.” blagoslovljen je početak gradnje spomen parka svim poginulima u Drugom svjetskom ratu.

Na obljetnici „Dana sjećanja“ nazočilo je i visoko izaslanszvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz stranačke dužnosnike izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Prije svete mise, koju je predvodio vojni ordinariji u BiH mons. Tomo Vukšić, održana je procesija od Spomen parka do Nujića groblja, gdje su položeni vjenci i upaljene svijeće za sve stradalnike.

Svetim misnim slavljem na Nujića groblju za sve stradalnike Dugog svjetskog rata, odžačkoga kraja, i blagoslovom gradilišta Spomen parka, poručeno je kako se svaka žrtva mora otrgnuti od zaborava.

Dani sjećanja 2017. završit će se u nedjelju 28. svibnja u selu Garevac kraj Modriče svetom misom u 11 sati koju će predvoditi vlč. Matija Šimić.

http://hdzbih.org

Comments are closed.