Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić na božićnom prijamu predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića

0
374

18.12.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sa suradnicima boravio je sinoć na božićnom prijamu u Sarajevu koji je organizirao predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine prof. dr. Dragan Čović.

Na prijemu su prisustvovali predstavnici svih razina vlasti kao i političkog i kulturnog života, te diplomatskog kora, a prijem je održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

“Kao i svake godine, sada već tradicionalno, okupila nas je predblagdanska radost koju želimo podijeliti sa svima vama. Stoga mi dopustite, dragi prijatelji, da vas, kao domaćin, a u ime svih nositelja izvršne, zakonodavne i političke vlasti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, od srca pozdravim. Veselim se što nas je večeras više nego ikada okupila opredijeljenost da se zajedno radujemo velikom katoličkom blagdanu, na čemu vam izričem jedno veliko hvala.

Svim kršćanima želim čestitati radostan Božić, a svima nama želim sretnu i uspješnu novu 2016. godinu”, poručio je dr. Dragan Čović.

Obraćajući se prisutnima on je također rekao da je vanjska politika bazirana na istančanom prijateljskom dobrosusjedskom odnosu, koji kao i euroatlantski put nema alternative, daje rezultate.

“Na izravan način gradimo moderno društvo koje se nalazi na prekretnici. Ona se, prije svega, sagledava u našem jasnom opredjeljenju unutarnje stabilnosti kroz rješenja problema koje ćemo sami pronalaziti kroz kompromise. Ta ista prekretnica mora nas predstaviti vjerodostojnima u euroatlantskom projektu. To znači jasno prihvaćanje standarda organizacija kojima najavljujemo priključenje, kako bismo u siječnju predali zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, a u lipnju otvorili akcijski plan za članstvo u NATO savezu”, rekao je pored ostalog predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Comments are closed.