[ SLUŽBENI POSJET PREDSJEDATELJA PREDSJEDNIŠTVA BiH ]

0
376

Danas 16.listopada upriličen je službeni posjet Brčko distriktu od strane predsjedatelja Predsjedništva BiH i hrvatskog člana Predsjedništva prof.dr. Dragana Čovića.

Na sastanku je razgovarano o mnogim temama ali jedna od ključnih je svakako približavanja naše zemlje Europskoj uniji, gdje je od strane Brčko distrikta dat doprinos kroz odgovore na 1.770 pitanja iz Upitnika Europske komisije.

“Nama su ostavljeni vrlo skromni preduvjeti kako bismo dobili kandidatski status. Jedan od njih je da se usvoji proračun na svim razinama vlasti, barem u fazi nacrta, kroz jedanaesti mjesec. Drugo pitanje su akcize, te treće pitanje je u vezi prijevoda Upitnika koji se članicama EU mora predati do 15.12. 2017. godine”, izjavio je nakon sastanka prof. dr Dragan Čović.

Ono što je svakako važno jeste i vijest koju je na sastanku s predstavnicima vlasti Distrikta iznio predsjedatelj Predsjedništva BiH, a to je da bi se već narednog utorka trebali iznijeti detalji o statusu kandidature BiH prigodom susreta s komesarom Johanesom Hanom i sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini.
Posebnu pozornost hrvatskog člana Predsjedništva privukao je poziv na 1 Biznis forum Brčko distrikta te ga je obećao narednog mjeseca ukoliko bude u prigodi i posjetiti. Naglasivši u izjavi za medije da je to odličan primjer za otvaranje mogućnosti i razvoja Distrikta ali i BiH, kroz ulaganje stranih kompanija koje bi svojim dolaskom i stvaranjem novih radnih mjesta zadovoljile naše mlade i time ugasile želju i potrebu za odlaskom.

Nakon službenog sastanka s gradonačelnikom i članovima brčanske vlade, predsjedatelj Predsjedništva BiH te predsjednik HDZ-a BiH sastao se bez nazočnosti medija s dužnosnicima HDZ-a u Distriktu, u prostorijama zgrade “HKD Napredak.”

Comments are closed.