Upriličen Božićni domjenak HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt

0
339

„Hvala svima koji ste došli na večerašnji domjenak. Hrvatska demokratska zajednica preko dvadeset godina još od davne 1999. godine pa do dana današnjeg okuplja svoje članstvo na različitim lokacijama, a uvijek istim povodom, da zajedno obilježimo Božić, koji je blagdan obitelji jer Hrvatska demokratska zajednica jeste jedna velika obitelj članica i članova HDZ-a što vašom večerašnjom nazočnošću i potvrđujemo“, izjavio je predsjednik dr. Anto Domić na tradicionalnom Božićnom domjenku u prigodi obilježavanja najradosnijega katoličkog blagdana.

 

Na svečanom prijamu koji je održan u prostorijama HKD-a „Napredak“ okupili su se brojni članovi, simpatizeri kao i prijatelji koji na bilo koji način sudjeluju u radu dok su zajedničko druženje svojim nastupima uveličala i hrvatska kulturno-umjetnička društva iz Bijele, Gornje Skakave i Gornjeg Zovika.

„Ovo je prigoda da se pojave različite populacije ljudi ovdje zajedno sa nama, od mladih do starih u narodnoj nošnji, da pokažemo ono što je karakteristično za hrvatski narod i što ga krasi, naša kultura, običaji i tradicija su ono što i ove godine prakticiramo.„

 

Dr. Domić se prilikom svog zahvalnog govora sjetio i našeg Nike Ivakovića, nedavno preminulog istaknutog člana koji nas je napustio, a koji je uvijek bio uz HDZ, te poželio vječni pokoj njegovoj duši i zahvalio svima koji su aktivni i koji svojim radom i stvaralaštvom čuvaju duh hrvatskoga naroda.

„Jako nam je važan odnos prema našim ljudima bilo da su članovi i simpatizeri ili pak da uopće nisu skloni HDZ-u važno nam je da vodimo računa o njihovom socijalnom statusu, pravima i položaju u našem društvu, da im bude osigurano ispravno i kvalitetno školovanje i zdravstvo, pristupačna javna uprava, funkcionalna javna poduzeća i na tome intenzivno radimo i sa drugim političkim strankama iz drugih naroda kako bismo sve to postigli“, dodao je predsjednik HDZ BIH Organizacije za Brčko distrikt.

On je također pozvao sve da se 5. siječnja 2020. godine odazovu glasovanju u drugom krugu predsjedničkih izbora i pruže potporu našoj predsjednici Kolindi Grbar Kitarović da obnovi mandat predsjednice.

Comments are closed.