Predstavljene aktivnosti u okviru 15. Međunarodnog sajma gospodarstva Brčko distrikta BiH – kreirana internetska stranica i logo brčanskoga Sajma

0
329

4.11.2016. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a u organizaciji Ekonomskoga fakulteta u Brčkom od 24. do 26. studenoga na lokaciji bivše tvornice „Pirometal“ bit će održan 15. Međunarodni sajam gospodarstva uz besplatno sudjelovanje za sve izlagače kao i prijevoz autobusima za posjetitelje Sajma, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

Uime Organizacijskoga odbora novinarima su se obratili gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Damir Bulčević i dekan Ekonomskoga fakulteta u Brčkom doc. dr. Srđan Lalić.

Ovom prigodom gradonačelnik dr. Anto Domić istaknuo je da Vlada Brčko distrikta BiH kao i proteklih godina potpomaže organizaciju gospodarskog sajma koji je od posebnog značaja za Distrikt ali i za šire okruženje.

Cilj Sajma jeste uspostava kvalitetne suradnje za buduće gospodarske odnose i međusobno upoznavanje s gospodarstvenicima iz BiH i okruženja.

„Danas nam je čast da možemo javnosti obznaniti da će se i ove godine održati Međunarodni sajam gospodarstva Brčko distrikta BiH. Želim se zahvaliti Ekonomskom fakultetu i naporima koje je učinio Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu i predstojnik Odjela jer smo našli formulu za to kako organizirati Sajam da se dugogodišnja tradicija ne bi prekidala. Isto tako, nadam se da će se uskoro razriješiti status Gospodarske komore i da će ona profunkcionirati jer je nužna i prevažna institucija koja je potrebna Brčko distriktu BiH. Stoga i očekujem da će gospodarstvenici pronaći zajednički jezik“, izjavio je gradonačelnik dr. Anto Domić.

Iako još nije trajno riješeno pitanje prostora sajmišta, ovogodišnji Sajam gospodarstva, koji će biti održan na alternativnoj lokaciji „Pirometal“, ima izvjesnih novina koje se razlikuju od dosadašnjih.

„U svakom slučaju očekujemo rekordan broj izlagača na ovome Sajmu i najbolju ponudu do sada. Također očekujemo od novog saziva Vlade da će se u narednom vremenskom razdoblju razriješiti dvojbe u vezi s Gospodarskom komorom i da će Sajam biti organiziran kako je i prvobitno zamišljen. Uključenje Ekonomskoga fakulteta dalo je jedan novi impuls načinu i promišljanju o tome kako se sve u vezi sa Sajmom može urediti i otuda će ovogodišnji Sajam biti nešto drugačiji nego ranijih godina“, istaknuo je gradonačelnik Domić.

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Damir Bulčević također je iskazao posebnu zahvalnost tehničkom organizatoru Sajma Ekonomskom fakultetu u Brčkom dodajući da se Organizacijski odbor pobrinuo i za besplatan prijevoz posjetitelja Sajma iz grada te da je kreirana internetska stranica Sajma www.brckosajam.com, koja će ostati u trajnom vlasništvu uz otvorenu mogućnost prijave za sudjelovanje na Sajmu, a još jedna novina je i logo Sajma.

Bulčević je najavio da se od ovogodišnjega Sajma, koji će zauzimati oko 2.000 četvornih metara površine, očekuje najveća posjećenost i broj izlagača do sada s obzirom na to da se radi o jubilarnom

Comments are closed.