[ Dr. Dragan Čović: Hrvatima na izborima 2018. drugi neće moći birati predstavnike u vlasti ]

0
350

Na 10. Izbornoj konvenciji i proslavi 25. godina Mladeži HDZ-a BiH u mostarskoj Kosači, izaslanicima Mladeži HDZ-a BiH obratio se predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović.

Dr. Čović je rekao kako su današnji politički trenutci u BiH puni iskušenja i izazova ali da će BiH do kraja godine postati zemlja kandidat za Europsku uniju.

„Prijete nam da ćemo se raspasti, neki najavljuju socijalne nemire, a neki i rat na ovim prostorima. HDZ BiH čini sve da konačno iziđemo iz ove faze krize, iz ovog ustroja BiH u neku potpuno novu, europsku BiH. Postat ćemo do kraja godine kandidat za Europsku uniju i aktivirat ćemo akcijski plan za NATO savez“, rekao je dr. Čović.

Tvrdi i kako će BiH biti organizirana kao funkcionalna zemlja u kojoj nitko neće moći na svakodnevnoj bazi izazivati političke krize.

„BiH ćemo organizirati kao funkcionalnu državu gdje nitko neće moći svakodnevno izazivati krize za potrebe svojih različitih ciljeva. S ovog skupa šaljem poruku Srbima, Bošnjacima i svim drugim narodima u BiH – moramo donositi hrabre odluke, međusobone kompromise, izgraditi društvo u kojem će se svi osjećati jednakopravno“, izjavio je dr. Čović.

Dodaje i kako Hrvati u BiH Opće izbore 2018. neće dočekati bez promjena Izbornog zakona BiH.

„Uvjeravam vas da nećemo dočekati 2018. godinu i Opće izbore i razmišljati hoće li nam drugi izabrati političke predstavnike, izborit ćemo  se za to prema standardima demokratskog svijeta čijim dijelom želimo biti“,  izjavio je dr. Čović.

Napominje kako je mnogo puteva, no da je BiH izabrala onaj europski put.

„Mnogo je puteva kojim BiH može ići, ali izabrali smo europski put i nitko nas na tom putu ne može zaustaviti. Hrvatski su predvodnici tog puta, ma šta nam netko imputirao, kroz Hrvatski narodni sabor BiH ćemo se izboriti za sve elemente naše jednakopravnosti i predvodit ćemo BiH koja će biti mnogo uspješnija nego ova danas“, zaključio je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović na obilježavanju 25. godina Mladeži HDZ-a BiH u Mostaru.

Također, dr. Čović je kazao kako je Mladež HDZ-a BiH zaslužna za najbolji rezultat ove stranke na lokalnim izborima prošle godine.

„Ponosni smo na vaših 25 godina rada, na sve što radite i što ste dijelom veliki obitelji HDZ-a BiH, čestitajući vam 25 godina postojanja Mladeži HDZ-a BiH, napomenut ću kako su, na početku velikog projekta, kako u BiH, tako i  u Republici Hrvatskoj, znali kako moramo osnovati mladež naše stranke“, rekao je dr. Čović.

Dodao je i kako su većina onih koji su devedesetih osnivali Mladež HDZ-a BiH danas predvodnici političkog, gospodarskog, kulturnog, obrazovnog i svakog drugog života Hrvata u BiH.

Napomenuo je i kako očekuje da će iz ove generacije na 10. konvenciji Mladeži HDZ-a BiH izabrati mnogo onih koji će uskoro predvoriti politički život Hrvata u BiH, BiH i njen europski put.

„Po završetku ove konvencije, svi morate biti zajedno, bez ikakvih podjela, s novom snagom i novim porukuma, doprinijeti našoj sveukupnoj borbi za hrvatski narod u BiH“, rekao je predsjednik Čović na današnjoj 10. izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a BiH.

Dodao je i kako je HDZ BiH zahvaljujući Mladeži HDZ-a BiH i njihovom angažmanu na listopadskim lokalnim izborima 2016. ostvario najbolji rezultati kroz sve godine postojanja.

 

Comments are closed.