Predizborni skup u Vitanovićima: Uz Borjanu Krišto i jedinstvo Hrvata

0
411

Ostalo je još nekoliko dana do održavanja Općih izbora u BiH 2022. godine, a najjača stranka s hrvatskim predznakom na posavskom području, Hrvatska demokratska zajednica BiH, do sada je u većini hrvatskih sela Distrikta uspješno predstavila izborni program na čelu sa zajedničkom kandidatkinjom za članicu Predsjedništva BiH Borjanom Krišto.

U okviru programa predstavljeni su kandidati i kandidatkinje na listi HDZ BiH – HNS iz Brčko distrikta BiH u sastavu: Tea Ružić i Ankica Gudeljević – kandidatkinje za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te Delfa Dejanović i Ivo Filipović – kandidati za Zastupnički dom Federalnog parlamenta.

Na pitanje o tijeku predizborne kampanje kandidatkinje i kandidati kažu:

Tea Ružić: “Zadovoljna sam tijekom predizborne kampanje, ali smatram da može bolje. Ono što bih
željela poručiti svim Hrvatima i Hrvaticama, kako u Brčko distriktu, tako i diljem BiH, jeste činjenica da nije
vrijeme za međuhrvatsku podjelu. Moramo biti svjesni osjetljivog trenutka u kojem se nalazimo, jer drugi čekaju našu grešku. Pozivam zato sve Hrvate i Hrvatice da se ne dijele i da izaberu gospođu Borjanu Krišto za članicu Predsjedništva BiH, odnosno da podrže sve kandidate i kandidatkinje Hrvatskog narodnog sabora, odnosno HDZ-a BiH.”

Ankica Gudeljević : “Kad je u pitanju odaziv i zainteresiranost za izbore u Brčko distriktu zadovoljna sam. Imamo dobar odaziv naših članova i glasača koji dolaze na skupove, što je pokazatelj da su zaista zainteresirani i za Opće izbore, iako nam je svima poznato da su Lokalni izbori u fokusu. Situacija i položaj Hrvata u BiH zabrinjavaju sve Hrvate u BiH, pa tako i Hrvate u Brčko distriktu i zaista je njihova spremnost na izlazak da glasaju ogromna. Nadam se da sam biračima, kao i sve moje kolege, uspjela uputiti poruku o važnosti o jednakopravnosti Hrvata.”

Delfa Dejanović: Ulazimo u samu završnicu izborne kampanje i danas se nalazimo u Vitanovićima gdje smo došli da se dodatno predstavimo našem biračkom tijelu kako bismo im uputili izborne poruke i poziv da 2. listopada izađu na izbore. Zadovoljni smo tijekom ove izborne kampanje, to se prije svega ogleda u našem rejtingu i povratnim informacijama koje dobivamo na terenu, prije svega kada je u pitanju kandidatkinja za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH Borjana Krišto, ali i kada su u pitanju kandidatkinje i kandidati naše izborne liste, kako entitetske tako i državne.”

Ivo Filipović: “Siguran sam da smo do sada uspjeli poslati kvalitetne poruke svim našim građanima Brčko distrikta iz reda hrvatskog naroda i animirati ih da izađu na izbore 2. listopada. Uvjeren sam da će odaziv birača biti zadovoljavajući kako bismo podržali listu Hrvatskog narodnog sabora i dali podršku Borjani Krišto. Ako je suditi po tijeku izborne kampanje, odnosno odzivu građana uglavnom iz reda hrvatskog naroda, čini mi se da su svjesni situacije i zadaće.”

Predizborna kampanja HNS-HDZ-a BiH nastavlja u nedjelju, 25.rujna 2022. godine u Domu u Bijeloj u 17:00 sati.

Comments are closed.