Posjet veleposlanika Wigemark; upriličen zajednički obilazak nove zgrade policije

0
348

29.10.2015. Nakon današnjeg sastanka i konferencije za medije u Gradskoj vijećnici voditelj Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU-a veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark je u zajedničkoj pratnji gradonačelnika Brčko distrikta dr. Ante Domića i šefa brčanske Policije Gorana Pisića posjetio lokaciju gde se gradi novo sjedište Policije Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Domić je podsjetio da je realizacija ovog projekta počela 2008. godine, te da je za završetak radova EU osigurala preko 3, 5 milijuna eura. „Distrikt je do sada investirao skoro devet milijuna maraka u ovu zgradu koja je rađena po najsuvremenijim standardima i stvorit će uvjete za rad Policije Brčko distrikta, možda najbolje u BiH. Pored Policije Brčko distrikta ovdje će biti smješteni i Državna granična služba i Služba za odnose sa strancima“, kazao je dr. Domić.
Prema riječima specijalnog predstavnika EU-a veleposlanika Wigemarka, ovaj projekt predstavlja konkretan primjer pomoći koju osigurava EU. „Istina jeste da je trebalo godina da se ovaj projekt realizira ali evo sada je izvođenje pri kraju. Čestitao bih našim partnerima u provedbi UNDP-u i Razvojnoj agenciji UN-a , koji su nam omogućili da sada vidimo vrlo konkretne rezultate”, istaknuo je Wigemark napominjući da se ovaj objekat smatra jednom od ključne, vitalne infrastrukture.

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH ovom prilikom je kazao da se preseljenje u novu zgradu očekuje početkom naredne godine. „Ova zgrada bi trebala da bude tehnički završena krajem ove godine. Onaj najveći infrastrukturni dio unutar zgrade bi trebao da se radi tijekom iduće godine. Moje je zadovoljstvo ovdje biti zato što je ovo zgrada koja će omogućiti funkcionalnost Policije Brčko distrikta, ne samo u normalnim okolnostima, nego i u izvanrednim kriznim situacijama“, dodao je Pisić. Veleposlanik je također posjetio i Omladinski centar „Vermont“ koji Europska unija podržava kroz niz projekata.

/bdcentral.net/

Comments are closed.